Af Lars Sejr - 04/07-15 10:30

Migranter forsøger at storme Eurotunnel i FrankrigMigranter forsøger at storme Eurotunnel i Frankrig

Omkring 150 migranter har lørdag forsøgt at storme Eurotunnel-terminalen i Frankrig for at komme til England.

storybild

Arkivfoto (Billede: AP/Polfoto)

Togene gennem Eurotunnel, der forbinder Storbritannien med Frankrig, er lørdag ramt af forsinkelser og aflysninger, efter at omkring 150 migranter har forsøgt at storme terminalen på den franske side i byen Calais, oplyser myndighederne.

Al godstransport gennem tunnelen er blevet aflyst, oplyser agenturet Highways England. Det har resulteret i lange køer af lastbiler på den engelske side af den faste forbindelse.

Passagertrafikken er ikke berørt af situationen.

En talsmand for Eurotunnel siger til det britiske nyhedsbureau Press Association, at migranterne i terminalen i Calais i de tidlige morgentimer lørdag har forsøgt at skjule sig i lastbiler på vej til England.

Calais er den franske havneby, der ligger tættest på England. Byen er opholdssted for tusindvis af migranter fra konfliktområder i Mellemøsten og fra det nordlige og østlige Afrika. Mange bor i improviserede lejre og venter på at komme over Kanalen.

Migrantkrisen i Calais har i de seneste uger ført til jævnlige afbrydelser af togforbindelsen under Kanalen mellem Frankrig og England.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere tordnede mod 'sexistisk' sang:...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Spørge-Åge...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx