Af Rikke Hollegaard - 05/08-16 16:00

Dødelig infektion er netop blevet kædet sammen med ridningDødelig infektion er netop blevet kædet sammen med ridning

En kvinde fra Seattle er død af alvorlig luftvejs-infektion. Nu knytter man dødsfaldet sammen med den hest, som kvinden havde reddet på få uger inden.

storybild

(Billede: Lars Laursen)

To dage på hesteryg. Det blev en 71-årig amerikansk kvindes død. Hun blev smittet af bakterie fra den hest, som hun havde reddet på.

Det skriver sciencealert.com.

Derfor advarer den amerikanske sundhedsstyrelse Centres for Disease Control and Prevention (CDC) nu mod, at farlige infektioner kan overføres fra hest til menneske, hvis ikke man er påpasselig.

Dårlig dag: Sparket i hovedet af hest - kørt over af ambulancen
Dårlig dag: Sparket i hovedet af hest - kørt over af ambulancen

Tilbage i februar besøgte den nu afdøde 71-årige kvinde sin datter, der driver en rideskole i King County, Washington. Moderen og hendes 37-årige datter brugte to dage sammen på at ride og fodre heste. Få dage senere blev hesten, som moderen havde reddet på, syg og fik antibiotika.

Et par uger senere blev den 71-årige kvinde fundet bevidstløs efter at have lidt af diaré og opkast. Hun blev kørt på hospitalet, men døde kort tid efter.
Datteren, der også havde været i kontakt med den syge hest, havde i ugerne efter haft halsbetændelse og hoste.

Farlig plante kan have slået to heste ihjel
Farlig plante kan have slået to heste ihjel

Forskere tog efter dødsfaldet prøver af blod fra moder, datter og hest og kunne efterfølgende slå fast, at alle prøver var testet positiv for samme bakterie.

Bakterien findes hovedsageligt hos heste, men er også blevet påvist hos køer, kaniner og grise. Det er sjældent, at den forårsager infektioner hos mennesker.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx