Af - 06/09-13 09:58; Opdateret: 06/09-13 11:52

Så fjollet klæder hemmelige spioner sig udSå fjollet klæder hemmelige spioner sig ud

En ny bog afslører, hvordan top-hemmelige superspioner fra Stasi forklædte sig i marken. Se billederne herunder.

Bildstrecke im Grossformat »

Det ligner mest noget, der er for sjov, men de frygtede Stasi-agenter var skam meget seriøse.

Man kunne godt forestille sig, at hemmelige spioner fra en af tidernes mest effektive - og berygtede - statsagenturer, Stasi, brugte yderst avancerede metoder for at skjule deres virkelige identitet.

Men virkeligheden ligner dog mere noget fra et Anders And-blad. Topagenterne fra det østtyske statspoliti klædte sig nemlig ud med rekvisitter så simple som fjollede hatte, falske overskæg og solbriller.

En tyske kunstner, Simon Menner, har brugt to år på at gennemgå tidligere fortrolige Stasi-dokumenter til hans bog, ‘Top Secret: Images from the Stasi Archives’, der giver læseren en unik mulighed for at spionere på de rigtige spioner.

LÆS OGSÅ: CIA bekræfter: Area 51 findes

Billederne herover er fra et seminar, der lærte Stasi-agenter, hvordan de skulle klæde sig ud. Og det minder ærligt talt om noget, et barn ville klæde sig ud i, hvis han skulle lege spion.

På Menners hjemmeside er der flere fjollede billeder - blandt andet en serie, hvor de frygtede spioner holder udklædningsfest for en højtstående Stasi-officer. Det foregik med striktrøjer, løbeshorts, pavekostume og mænd i hvide kjoler.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

8 'gode' grunde: Derfor synes...
bt.dk
Lige til glemmebogen: Magnussen...
bt.dk
Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Officielt: FCK præsenterer ny spiller
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx