Af - 09/11-15 07:59; Opdateret: 09/11-15 08:55

Er du mandagsramt? Her er den 'perfekte' sygemeldingEr du mandagsramt? Her er den 'perfekte' sygemelding

Et nyt studie har fundet den bedste undskyldning for ikke at møde på arbejde mandag morgen. Læs med her.

storybild

Nyt studie har undersøgt, hvilken forklaring om sygemelding, som cheferne har tendens til at udvise mest sympati over for. (Billede: Polfoto)

Hej, Chef - jeg kommer ikke i dag!

Hvis du har lidt for svært med at komme ud af fjerene og ud i kulden mandag morgen, så kan du her finde lidt inspiration til, hvad der virker på din overordnede.

Derfor pjækker tusindvis af folkeskoleelever i dag
Derfor pjækker tusindvis af folkeskoleelever i dag

Et nyt britisk studie viser nemlig, at der er stor forskel på, hvad chefen tænker om dig - alt efter hvilken forklaring/undskyldning du præsenterer.

Forklarer du, at du kæmper med opkast eller diarré, så er der ifølge forskerne langt bedre chance for at få sympati, end hvis du eksempelvis 'føler dig deprimeret'.

Det skriver independent.co.uk.

Chefen kigger med: Sådan afslører Facebook dit pjæk
Chefen kigger med: Sådan afslører Facebook dit pjæk

Opkast eller diarré er altså 'den mest acceptable' årsag til at melde sig syg. Det konkluderer forskerne, som har undersøgt hele 2.500 arbejdere og arbejdsgivere i Storbritannien.

73 procent af de adspurgte mener, at opkast er 'den mest acceptable årsag', mens 71 procent vurderer, at diarré er den bedste undskyldning for at blive væk.

De værste undskyldninger

En knap så effektiv strategi, hvis du vil blive liggende under dynen, er at sige til din chef, at du føler dig stresset eller deprimeret, da den forklaring ikke kaster samme sympati-følelse af sig hos den overordnede ifølge rapporten.

Halvdelen af alle dømte møder aldrig op til afsoning
Halvdelen af alle dømte møder aldrig op til afsoning

Hele 17 procent af de adspurgte mener, at problemer med mental sundhed ikke er en valid årsag til at melde sig syg.

I mellem ligger sygdomme som influenza og migræne, som lidt under halvdelen anerkender som acceptable undskyldninger for at blive hjemme.

Det ser ud til, at der er en klar mangel på forståelse fra nogle arbejdsgivere i forhold til deres medarbejderes velbefindende, forklarer Inji Duducu, leder af det britiske velfærdscenter ved navn Benenden og studiets hovedforfatter, til independent.co.uk.

Nordjyde blev afsløret i pjæk og krævede 120.000 kroner efter fyring
Nordjyde blev afsløret i pjæk og krævede 120.000 kroner efter fyring

Studiet viste desuden, at ældre medarbejdere er mindre tilbøjelige til at tage en fridag, frem for deres yngre kollegaer.

Tallene viser, at knap to ud af tre af de ansatte over 50 år ikke har taget en fridag i 2015, mens det kun er omkring en ud af tre af de 18 til 24-årige, som ikke har holdt fri i år.

Flere kvinder end mænd havde derudover tendens til at ringe og melde sig syg. Typisk fordi, at de følte sig 'træt', 'utilpas' eller var plaget af tømmermænd.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Magnussen vil ikke tale om det: 'Det...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Joachim B. Olsen kræver aftalen om ny...
bt.dk
Officielt: Ny klub præsenterer Zlatan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx