Af Ritzau - 25/05-17 16:58; Opdateret: 25/05-17 18:44

Trump vil til bunds i sag om læk fra Manchester-efterforskningTrump vil til bunds i sag om læk fra Manchester-efterforskning

Storbritannien er stoppet med at dele oplysninger om efterforskning af koncertangreb med USA efter flere læk.

storybild

USA's præsident, Donald Trump, kalder bombeangrebet i Manchester "et barbarisk og ondskabsfuldt angreb på vores civilisation". (Billede: Scanpix/Emmanuel Dunand)

Det er dybt bekymrende, at amerikanske embedsmænd angiveligt har lækket en række oplysninger om efterforskningen af mandagens bombeangreb i Manchester.

Det siger USA's præsident, Donald Trump, der forud for et Nato-topmøde i Bruxelles kalder bombeattentatet "et barbarisk og ondskabsfuldt angreb på vores civilisation".

Her beder han deltagerne på topmødet, hvor blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Storbritanniens premierminister, Theresa May, deltager, holde et minuts stilhed til ære for ofrene.

Lige inden præsident Trump taler forud for topmødet, understreger han i en skriftlig erklæring, at det amerikanske justitsministerium og andre agenturer vil gennemgå samtlige læk og "nå til bunds" i sagen.

- Hvis det er relevant, vil gerningsmanden blive retsforfulgt efter lovens fulde omfang.

- Der findes ikke et forhold, vi sætter højere, end det særlige forhold mellem USA og Storbritannien, tilføjer han i udtalelsen.

Da regeringslederne på onsdagens topmøde gjorde sig klar til et fælles foto, rejste Theresa May emnet over for Donald Trump. Det oplyser en talsmand for May ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Hun gav udtryk for, at vores forhold med deling af efterretninger med USA er meget vigtigt og værdifuldt. Men den information vi deler, bør forblive sikker, siger talsmanden.

Angrebet i Manchester blev udført af en selvmordsbomber og har kostet 22 mennesker livet.

Billeder af skader efter angrebet og bombedele er blevet bragt i den amerikanske avis The New York Times.

Også navnet på den formodede gerningsmand, 22-årige Salman Abedi, blev trykt i amerikanske medier, før briterne ønskede at offentliggøre navnet.

Myndighederne vælger ofte at vente med at offentliggøre navne på mistænkte for at undgå, at mulige medskyldige kan nå at stikke af.

Lækagerne har fået britiske myndigheder til at holde inde med at dele oplysninger om efterforskningen med USA. Det bekræfter Manchesters borgmester, Andy Burnham, torsdag over for tv-stationen CNN med ordene:

- Vi kan ærligt talt ikke løbe den risiko længere.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpebeløb: Nyt sommerhus på markedet...
bt.dk
Medie: Her er punktet,...
bt.dk
Irina afslører nyt...
bt.dk
Store chancer i begge ender: Mål...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx