Af Katrine Frederikke Wandrup - 04/11-17 22:36

Pippi Langstrømpe forargede i børnehave: Nu går politiet ind i sagenPippi Langstrømpe forargede i børnehave: Nu går politiet ind i sagen

Svensk politi efterforsker en gammel Pippi Langstrømpe-historier efter anmeldelse fra en borger.

storybild

Inger Nilsson som Pippi Langstrømpe. Foto: Jan Collssioo / SCANPIX / Kod: 1001 Pippi Langstrømpe (Billede: 1001 Jan Collsiöö / SCANPIX /)

Svenskerne er meget opmærksomme på, at de skal være inkluderende og ikke udtrykke had mod bestemte folkegrupper. Det har ført til en politianmeldelse af en gammel Pippi Langstrømpe-historie.

Pippi Langstrømpes far er 'negerkonge', for bøgerne om Pippi er skrevet i en tid, hvor 'neger' var acceptabelt at bruge. Sådan er det ikke længere, og det har en svensk børnehave fået at mærke.

De afspillede en af historierne om Pippi på lydbånd for børnene, da de besøgte det lokale bibliotek i Borås, Sverige. Båndene var et af de ældre, hvor det nedsættende ord om sorte mennesker ikke var blevet fjernet, skriver GT Expressen.

En privatperson gik forbi børnene, mens de hørte lydbåndet, og blev så forarget over, at ordet 'negerkonge' optrådte, at personen politianmeldte hændelsen.

Børnene i børnehaven var ifølge politirapporten af forskellig etnisk oprindelse, og lederen af institutionen er meget ked af situationen.

»Det er naturligvis trist, at det kan ske. Det har nu fået os til at gennemgå vores rutiner for at sikre, at det ikke sker igen,« udtaler lederen Marie Gerdin til avisen.

Personalet fra børnehaven havde tilsyneladende ikke kvalitetssikret materialet, inden det blev spillet for børnene. Derfor vidste de ikke, at det krænkende ord var med. Det børnehaven nu lave om på, og derfor har de indført en ny procedure, hvor alt skal gennemlyttes, inden det bliver spillet for de små.

Efterfølgende har biblioteket forklaret, at det er med fuldt overlæg, at de har den gamle udgave af Pippi Langstrømpe, da de mener, det er vigtigt at holde fast i kulturarven og huske på, at tiderne har været anderledes.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tre mænd uden for livsfare efter...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Morten bruger 5.700 kroner for meget...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx