Af - 19/01-15 07:27

Drømmer du om at blive hemmelig agent? Her kan du tage testenDrømmer du om at blive hemmelig agent? Her kan du tage testen

MI5 søger nye hemmelige agenter...

storybild

(Billede: Polfoto)

De fleste har godt hørt om den britiske efterretningstjeneste MI6, som den fiktive agent James Bond arbejder for.

Og nu søger den lidt mindre kendte MI5 en hemmelig agent. På efterretningstjenestens hjemmeside kan du tage en test for at se, om du har det, der skal til for at blive 'Mobile Surveillance Officer' og måske følge i Bonds fodspor.

I selve opslaget lyder det blandt andet, at man som overvågningsofficer er med til at beskytte det britiske samfund mod terror og spionage.

Her er det eneste, der kan stoppe James Bond
Her er det eneste, der kan stoppe James Bond

Britisk skuespiller svarer igen på Bond-rygter
Britisk skuespiller svarer igen på Bond-rygter

'Du er nødt til at være meget observant, og du skal kunne huske detaljerne om, alt du ser og hører', lyder det blandt andet i jobopslaget til jobbet som hemmelig agent.

Med jobbet følger der også specifikke krav til ens højde, så man ikke skiller sig ud fra mængden. Kvinder må derfor maksimalt være 172 centimeter høj og mænd må højst være 185 centimer høj.

Derudover må man heller ikke have synlige tatoveringer, og man skal selvfølgelig være i stand til at køre bil.

MI5 har også lavet en test, der skal vise, om man har potentialet til at blive agent. Her bliver man udfordret på ens hukommelse og evner til at observere.

Startlønnen er dog ikke en, der hører til 'jeg drikker martini hver dag'-klassen, og nye hos MI5 i den opslåede stilling kommer til at tjene det, der svarer til omkring 268.000 danske kroner årligt. Men efter man har fuldført et 70 dage langt intenst træningsforløb, så stiger lønnen en anelse.

Hattrick: Dansk skuespiller med i ny James Bond-film
Hattrick: Dansk skuespiller med i ny James Bond-film

Den nye James Bond-film afsløret: To flotte kvinder, en kæmpe wrestler og en skurk fra Østrig
Den nye James Bond-film afsløret: To flotte kvinder, en kæmpe wrestler og en skurk fra Østrig

Selvom stillingen kun er forbeholdt briter, eller folk der har tilknytning til Storbritannien er det alligevel sjovt at tage testen, som du kan se ved at følge dette link.

Og hvis man er i tvivl om seriøsiteten bag, så skal man bare læse, hvad der står som note ved siden af selve testen:

'Vi offentliggører ikke navne på vores medarbejderes identitet. Diskretion er vital. Du bør ikke snakke om din ansøgning med andre end din partner eller tætte familie, forudsat, at de er britiske.'

PS. journalisten fik seks ud af elleve... Hvad scorede du i testen?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx