Af Lars Dinesen - 29/08-15 12:18

Mistænkt for bombeangrebet i Bangkok er anholdtMistænkt for bombeangrebet i Bangkok er anholdt

Den anholdte mand er i besiddelse af materiale, der ifølge en polititalsmand kan bruges til bombefremstilling.

Bildstrecke im Grossformat »
En bombe rystede mandag Bangkok i Thailand. Mindst 19 døde og mere end 120 blev såret. Bomben eksploderede ved det hellige tempel, Erawan Templet, i storbyen, og siden angrebet har redningspersonale og politiets efterforskere arbejdet på stedet. Legemsdele blev slynget gennem luften ved den voldsomme eksplosion og lå spredt uden for Erawan Templet i gaden Chidlom i det centrale Bangkok, har politi og øjenvidner oplyst til flere medier. Politiets hovedmistænkte i sagen er en ung mand, som blev set gå ind i templet med en rygsæk, lægge den på jorden og forlade stedet. Thailands premierminister og juntachef, Prayuth Chan-ocha, har kaldt mandagens bombe "det værste angreb nogensinde." En polititalsmand siger til nyhedsbureauet AFP, at bombeangrebet ser ud til at være politisk motiveret og har til formål at skabe kaos i landet, der for tiden er ledet af militæret. Den danske ambassade i Bangkok oplyser efter kontakt til hospitaler, at der ikke er danskere blandt de sårede og omkomne efter eksplosionen i Bangkok. Thailands politichef bekræfter, at mindst ti thailændere, en kineser og en filippiner er blandt de døde, men der er endnu ikke oplysninger om de øvrige ofres nationalitet. Eksplosionen, der skete klokken 18.55 lokal tid (13.55 dansk tid), skabte et krater i jorden. En polititalsmand siger til nyhedsbureauet AFP, at bombeangrebet ser ud til at være politisk motiveret og har til formål at skabe kaos i landet, der for tiden er ledet af militæret. Bombeeksplosioner er meget usædvanlige i Bangkok, og umiddelbart er der ikke nogen, der har taget skylden for angrebet. Ifølge journalisten blev de sidste ligdele først fjernet fra området tidligere på onsdagen.

Politiets jagt på gerningsmændene til det mest dødbringende bombeangreb i Thailand har lørdag ført til anholdelsen af en mistænkt. Han skal passe til beskrivelsen af den mand, der blev fanget af overvågningskameraer 17. august, da han stillede en rygsæk fra sig.

Politiet har ransaget den mistænkte gerningsmands lejlighed i den nordlige del af Bangkok, og her fandt den thailandske ordensmagt materialer, der muligvis kan benyttes til fremstilling af bomber.

- Den mistænkte ligner ham, vi er på udkig efter. Endvidere blev der også fundet en masse materiale, der kan bruges til bombefremstilling, siger talsmanden for Thailands nationale politi, Prawut Thavornsin.

En ny bombe er fundet og uskadeliggjort i Bangkok
En ny bombe er fundet og uskadeliggjort i Bangkok

Det er den første anholdelse i forbindelse med bombeangrebet mod Erewan-templet i centrum af den thailandske hovedstad for 12 dage siden, da primært asiatiske turister mistede livet i det værste enkeltstående terrorangreb.

- Vi har anholdt en person, siger den nationale vicepolitichef, general Chaktip Chaijinda, i en direkte tv-udsendelse lørdag eftermiddag.

- Vi har fundet komponenter af materialer til bombefremstilling i hans lejlighed, og jeg er overbevist om, at han også er involveret i bombeangrebet, siger han til tv-stationen T News ifølge nyhedsbureauet AFP.

Bombemistænkt melder sig til thailandsk politi
Bombemistænkt melder sig til thailandsk politi

To mistænkt for Bangkok-angreb afhøres af politiet
To mistænkt for Bangkok-angreb afhøres af politiet

Politiet har søgt efter en hovedmistænkt, som er beskrevet som en udenlandsk mand, som var blevet fanget på en overvågningsvideo iklædt en gul T-shirt. Han stillede en rygsæk fra sig i helligdommen kort inden eksplosionen.

Men lørdag siger Chaktip i modsætning til polititalsmand Prawut, at det endnu ikke stod helt klart, om den anholdte er den samme, som er fanget på overvågningskameraernes billeder.

- Vi fandt snesevis af pas i hans lejlighed, og nu skal vi have tjekket nationaliteten af passenes ejere, siger han i den tv-transmitterede erklæring ifølge AFP.

LÆS OGSÅ: Thailand: Ti var involveret i nøje planlagt Bangkok-bombe

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx