Af - 05/05-15 06:09

Gravid mor erklæret hjernedød: Syv uger efter skete mirakletGravid mor erklæret hjernedød: Syv uger efter skete miraklet

Gravide Karla Perez blev ramt af en hjerneblødning og erklæret hjernedød. Syv uger efter kom hendes barn til verden.

storybild

Her ses Karla Perez' mor med nyfødte Angel. (Billede: Methodist Health System)

Den bare 22-årige Karla Perez fra Nebraska, USA, blev for uger tilbage ramt af en tung hovedpine. Hovedpinen viste sig at være en hjerneblødning, som lægerne hurtigt kunne se, var ganske alvorlig. Det skriver KTLA 5.

Den unge amerikaner nærmede sig termin, og da hendes situation forværredes, og hun til sidst blev erklæret hjernedød, var det op til familien at beslutte, hvad der skulle ske med hendes ufødte barn.

Doctors discovered a "catastrophic intracranial hemorrhage" after 22-year-old Karla Perez collapsed at her home in Waterloo, Nebraska. (Credit: WOWT/CNN)

Posted by KTLA 5 News on Sunday, May 3, 2015

Da familien besluttede, at de ville gøre alt for at holde barnet i Karla Perez' mave i live, kom lægerne på en ekstraordinær opgave.

- Der står ikke noget i bøgerne om, hvordan man behandler medicinsk i sådanne situationer, siger læge Todd Lovgren om udfordringen lægerne stod overfor.

De skulle holde Karla Perez, som var gravid i 22 uger i live, mens hendes baby groede i maven. Men omkring syv uge inde i forløbet, som involverede cirka 100 forskellige behandlere, begyndte den hjernedøde mor at svækkes.

Lægerne var tvunget ud i at foretage et kejsersnit, og i 30. uge var baby Angel født og vejede kun 1,25 kilo, men var ellers stabil.

- Det er svært for os at vide noget om det langsigtede udfald, fordi situation er så speciel, men vi er forsigtigt optimistiske, fortæller læge Brady Kerr.

Baby Angel was delivered via cesarean section more than seven weeks after his mother suffered a fatal stroke. (Credit: Methodist Health System)

Posted by KTLA 5 News on Sunday, May 3, 2015

Karla Perez kan gave samtidig fornyet håb til fire andre personer ved at donere sine organer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vidne i retten: Sådan opførte Peter...
bt.dk
To mænd fyret efter julefrokost i...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Louis kan ikke li' at få våde hænder...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx