Af news@mx.dk - 06/04-14 15:14

Aktivist torteret til dødeAktivist torteret til døde

En ultranationalistisk politiker er blevet fundet dræbt i en skov, efter at være blevet bortført i Kijev.

Liget af en ultranationalistisk ukrainsk aktivist og journalist er blevet fundet i en skov, hvor han er blevet torteret til døde, siger hans parti Svoboda (Frihed) i en pressemeddelelse.

Den dræbte, Vasil Sergijenko, blev fundet under en bunke affald i en skov nær den centrale ukrainske landsby Vigrajev, 120 kilometers sydøst for Kijev, oplyser partiet i en erklæring.

Sergijenko var med til at organisere de blodige protestaktioner i Kijev, som førte til afsættelsen af den tidligere prorussiske præsident Viktor Janukovitj, skriver Svoboda, som tilføjer, at den dræbte også var med i grupper, der kæmpede mod politiet.

- Der er spor efter tortur på Vasil Sergijenkos krop. Hans hoved var slået ind, og hans knæskal var ødelagt, og han var blevet stukket med en kniv adskillige gange, skriver gruppen i en erklæring.

Den lokale anklager bekræfter, at Sergijenko blev bortført, og at han er blevet fundet død i en skov, men oplyser ikke yderligere detaljer.

Svoboda skriver, at Sergijenkos naboer havde underrettet partiet om hans bortførelse. Han blev bortført uden for sit hus fredag aften af tre mænd, der kastede ham ind i en bil efter et kort håndgemæng.

Den dræbte ultranationalist, der også skrev for den lokale nationalistiske avis Nadrossja, havde fortalt, at han var blevet truet. Svododa mener, at dramaet har forbindelse til en magtfuld forretningsmand, som Sergijenko havde skrevet kritisk om. Mandens navn bliver ikke nævnt.

Det omstridte parti, der er det fjerdestørste i parlamentet, ledes af Sergij Tigipko, en veteranpolitiker og forretningsmand, som er kendt for at have fremsat mange antisemitiske bemærkninger, og som er kandidat ved Ukraines præsidentvalg den 25. maj.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelsk betjent udskrevet efter...
bt.dk
'Det var mega pinligt, og jeg flovede...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert om...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx