Af - 04/07-16 08:25

Medie: Svensk tre-årig dreng død i Syrien - legede med håndgranatMedie: Svensk tre-årig dreng død i Syrien - legede med håndgranat

En tre-årig dreng fra det vestlige Sverige er død hos Islamisk Stat i Syrien.

storybild

(Billede: bax Lindhardt)

En treårig dreng fra det vestlige Sverige er død, efter han angiveligt legede med en håndgranat i Syrien, hvor hans mor tog ham med til i 2015.

Det skriver den svenske nyhedsstation SVT News.

Det fremgår ikke ikke, hvornår og hvor ulykken skete, men ifølge den svenske tv- station besluttede den svenske kvinde sig i 2015 for at flytte fra Sverige med sit barn til Islamisk Stat i Syrien.

Ekspert: IS kan tage skyld for Dhaka-angreb uden at stå bag
Ekspert: IS kan tage skyld for Dhaka-angreb uden at stå bag

På kvindens Facebookprofil har hun lagt billeder op af sin søn, hvor man ser, han leger med kanoner, skriver den svenske nyhedsstation SVT News.

Ulykken skulle eftersigende være hændt i familiens hjem, hvor den tre-årige dreng havde fundet en granat, som han begyndte at spille med, hvorefter den blev udløst. En ældre søskende til den tre-årige dreng skulle angiveligt være blevet såret af granatsplinter fra granaten.

Ekspert ser kraftig bombe i Bagdad som tegn på svækket IS
Ekspert ser kraftig bombe i Bagdad som tegn på svækket IS

Omkring 120 svenske kvinder og mænd har ifølge den svenske efterretningstjeneste Sapo tilsluttet sig Islamisk Stat de seneste år og man anslår, at 60 svenske børn er i Syrien i dag.

Det svenske udenrigsministerium har ikke været i stand til at bekræfte episoden.

- Vi har ikke disse oplysninger. Situationen i Syrien gør dødsfald, der opstår i landet, vanskelige at bekræfte, siger Jessica Garpvall, der er presseofficer i det svenske udenrigsministerium til SVT News.

Efter drengens død er familien flygtet fra Syrien og er nu tilbage i Sverige, beretter SVT News.

LÆS OGSÅ: IS tager skylden for angreb i travlt kvarter i Bagdad

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx