Af - 25/10-16 20:29; Opdateret: 25/10-16 21:22

14-årig dreng stikker klovn ned med kniv14-årig dreng stikker klovn ned med kniv

Klovnen stod med en hammer, men blev angrebet med en kniv af den 14-årige, der efterfølgende ydede førstehjælp.

Bildstrecke im Grossformat »
(Modelfoto) Der er mennesker i hele verden, der i øjeblikket klæder sig ud på klovner og hopper ud i natten for at skræmme livet af stakkels, intetanende mennesker. Det blev først set i blandt andet USA, Storbritannien og Australien og for nyligt også i Sverige, Norge og nu Danmark. Trenden er blevet spredt via sociale medier, men det er ret uklart, hvorfor det sker, men man har det indtryk, at der simpelthen bare er nogen, der synes det er sjovt at skræmme livet af folk. Det startede eftersigende i USA. Det var i hvert fald her fra, at de første meldinger lød, hvor der blev berettet om klovne, der rendt rundt i skovene omkring Greenville, South Carolina. Det blev hurtigt et emne for politiet, før 'trenden' spredte sig til flere amerikanske stater. I slutningen af september og frem er trenden også dukket op i Europa. Torsdag i uge 41 kom de første meldinger om uhyggelige klovne i Danmark, hvor en stakkels dansker blev skræmt i Fredericia. Både i USA, Storbritannien og Australien har der været meldinger om trusler fra klovne - og sågar overfald. Og torsdag aften blev en mand så stukket i Sverige nær Göteborg. Han slap med overfladiske sår. Nej, det er som sådan ikke ulovligt at klæde sig ud i Danmark. Så længe man ikke chikanerer folk eller bliver voldelig, er det lovligt, og hvor grænsen går, for hvornår man rent faktisk chikanerer, er ikke helt fastlagt. To er blevet sigtet for overtrædelse af ordenbekendtgørelsen. De risikerer bøde på 2.500 kroner Ingen ved helt, hvor det sker, men der er forskellige teorier. Én går på, at det er er stort reklamefremstød frem mod Halloween, mens en anden går på, at det kan være en PR-kampagne for filmatiseringen af Stephen King's 'It', der kommer i biograferne til september 2017. En anden forklaring kan være, at det helt simpelt bare er en trend af folk fra sociale medier, der vil have det sjovt med at skræmme livet af folk. Det er svært at sige. Der har været meldinger om, at klovne er blevet spottet i mange lande, men det er uklart, hvor stort et problem, det reelt er, eller om det bliver forstørret gennem eksponering på sociale medier. Men politiet i nogle lande har dog advaret folk om at hoppe med på bølgen. Og når det ender i vold, bliver det jo rigtig problematisk.

Mandag aften stod en gruppe unge samlet i Berlin-forstaden Lichtenberg, da en ung mand iført klovnemaske kom frem og truede med en hammer.

Det fik en 14-årig dreng til at angribe klovnen, som han stak i brystet med en kniv. Da klovnen sank sammen, viste det sig, at det var en 16-årig dreng, som den 14-årige kendte.

Marc tjener 35.000 om dagen på uhyggelige klovne
Marc tjener 35.000 om dagen på uhyggelige klovne

Han ydede førstehjælp til den detroniserede klovn, indtil redningsmandskab kom frem og fragtede ham til hospitalet, hvor den 16-årige blev hasteopereret.

- I går aftes skete det, vi hele tiden har frygtet. At situationen (med klovne red.) eskalerer, siger Thomas Neuendorf, der er talsmand for politiet i Berlin, ifølge Welt.

I første omgang blev den 14-årige anholdt, men på grund af hans lave alder, blev han overdraget til sine forældre, der kan vente at høre fra de sociale myndigheder.

Skræmt tiårig flygtede fra klovn på fynsk kirkesti
Skræmt tiårig flygtede fra klovn på fynsk kirkesti

Politiet i Berlin understreger, at det er kriminelt at skræmme folk, og at politiet har tænkt sig at reagere på situationer som den, der var ved at ende fatalt.

Men i samme ombæring opfordrer de folk til at løbe væk og ringe til politiet, hvis de ser en klovn, da de frygter, at situationerne vil eskalere og ende med grove voldssager, skriver Welt.

Grønhåret klovn stikker 16-årig med kniv: - Det er et rent helvede
Grønhåret klovn stikker 16-årig med kniv: - Det er et rent helvede

Samtidig beder de folk om ikke at klæde sig ud som klovne ved dette års Halloween.

Både Tyskland og Østrig har ligesom en række andre lande oplevet en voldsom stigning i anmeldelser om truende og voldelige klovne den seneste tid.

LÆS OGSÅ: TV: Lukas Graham giver klovne-råd: Sådan overvinder du dem

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx