Af - 27/03-15 07:57; Opdateret: 27/03-15 15:13

Flystyrt: Pilot satte autopiloten til 30 meters højdeFlystyrt: Pilot satte autopiloten til 30 meters højde

Autopiloten blev mauelt ændret fra 11 kilometers højde til at flyve 30 meter over jorden, viser analyse fra Flightradar24.

storybild

(Billede: Polfoto)

Mens redningsarbejdet er i fuld gang efter flystyrtet i Alperne i tirsdags, dukker der hele tiden flere informationer op, der skal hjælpe med at forklare, hvorfor og hvordan Germanwings-flyet styrtede.

Overvågningstjenesten Flightradar24, der holder øje med flytrafikken, har analyseret noget mere af deres data omkring Germanwings-flyet. Her kan de se, at autopiloten er blevet ændret fra at være indstillet på 11,5 kilometers højde til bare 30 meter over jorden.

- Autopiloten blev manuelt ændret fra 38.000 fod til 100 fod klokken 09:30:55, skriver Flightradar24 på Twitter


LÆS OGSÅ: Norwegian og EasyJet ændrer cockpitregler efter flystyrt

Den 28-årige andenpilot Andreas Lubitz var alene i cockpittet på det tidspunkt, og det må derfor være ham, der har ændret indstillingen, som i sidste ende førte til flystyrtet.

- Mellem 09:30:52 og 09:30:55 kan man se, at autopiloten manuelt bliver ændret, og ni sekunder efter begynder flyet at tabe højde, skriver Fredrik Lindahl, administrerende direktør i Flightradar24, i en mail til The Mirror.

LÆS OGSÅ: Tysk politi ransager andenpilots hjem efter dødsstyrt

Efter omkring ti minutters nedstigning smadrede flyet ind i en bjergside i Alperne i det sydlige Frankrig. 144 passagerere og seks besætningsmedlemmer omkom i ulykken.

LÆS OGSÅ: Norwegian ændrer sine rutiner efter flystyrt

LÆS OGSÅ: 'I vores værste mareridt, havde vi ikke kunnet forestille os dette'

LÆS OGSÅ: Flystyrt: Det ved vi om andenpiloten

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx