Af - 09/03-17 09:42

Derfor skal du ikke (altid) dele billeder af savnede børnDerfor skal du ikke (altid) dele billeder af savnede børn

En canadisk politikreds advarer imod, at man ikke nødvendigvis bare skal dele billeder af forsvundne børn på Facebook.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet øverst finder du en advarsel mod at bruge Facebooks reaktioner.

Kindersley Politi, der holder til i delstaten Saskatchewan i det nordamerikanske land, gør på sin Facebook-side opmærksom på, at nogle opslag slet ikke er sande, når de efterlyser et forsvundet barn.

'Det kan være, at de børn gemmer sig for deres egen sikkerheds skyld. For eksempel - en forælder er blevet nægtet at se sit barn gennem en retsordre, men de de putter måske et billede er deres barn på Facebook og kalder det savnet. Den anden forælder og barnet gemmer sig muligvis for deres egen sikkerheds skyld. Ved at dele det billede, kan du være med til at sætte deres liv i fare,' skriver Kindersley Politi.

Selv om du gerne vil gøre en god gerning, så kan det altså være, at du er med til at gøre en sag mere besværlig. Derfor anbefaler politiet i Kindersley at dobbelttjekke de fotos, du deler.

Facebook er begyndt at efterprøve falske nyheder
Facebook er begyndt at efterprøve falske nyheder

'Sørg altid for at tjekke kilden til det billede, du deler. Hvis opslaget ikke oprindeligt kommer fra en bekræftet politikilde eller kommer med et link til en velset avis eller medie, der viser, at politiet aktivt efterforsker, så er det sandsynligvis ikke ægte.'

Kindersleys opslag er blevet delt mere end 50.000 gange, siden de offentliggjorde det mandag. Mange af de mere end 1.000 kommentarer til opslaget takker politikredsen for opslaget, da de ganske enkelt ikke var klar over det.

'Tak for at I deler dette! Jeg har aldrig tænkt over det, og jeg er sikker på, at andre har det på samme måde. Folk vil gerne hjælpe og deler automatisk,' skriver Elizabeth Britton eksempelvis til opslaget.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx