Af - 13/02-14 21:04

Overraskende tvist: Han ændrede farlig druklegOverraskende tvist: Han ændrede farlig drukleg

I Sydafrika har den livsfarlige drukleg, der spreder sig via sociale medier, taget en drejning.

storybild

(Billede: Screendump fra YouTube)

Da 29-årige Brent Lindeque fra Sydafrika hørte om druklegen Neknomination, besluttede han sig for at give den et tvist. Og det blev øjeblikket, den sydafrikanske udgave af Neknomination udviklede sig til velgørenhed. Han valgte nemlig at gøre en god gerning som hans nominering.

Dødsensfarlig drukleg er nået til Danmark
Dødsensfarlig drukleg er nået til Danmark

- Jeg har besluttet mig for at gøre noget positivt ud af det tilfældige globale fænomen Neknomination. At bunde en øl er let... forstil jer, hvis vi alle udnyttede de sociale mediers magt til at gøre en virkelig forskel i folks liv, skriver han på Facebook med et link til sin video.

- Som I ved går den her Neknomination rundt. Den stammer fra Australien, og jeg vil vise jer, hvordan sydafrikanere gør det bedre.

Unge: Det er uskyldigt – indtil videre
Unge: Det er uskyldigt – indtil videre

Lindeque opfordrede folk til, i stedet for at bunde en øl, at gøre en tilfældig god gerning. Og der gik ikke længe, inden flere dukkede op. En af dem var 15-årige Maxine Ross:

- Jeg har besluttet at bruge min nominering på at samle alle de bøger, jeg aldrig kommer til at læse igen, og bedt alle mine venner fra skolen om at medbringe alle de bøger, de aldrig kommer til at læse igen: Så jeg kan give dem til lokal velgørenhed, forklarer hun.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Prins Harry har valgt sin forlover...
bt.dk
Nyt regnskab: Så meget tjener Danske...
bt.dk
Filmet på video: Talte prins William...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx