Af Ritzau - 25/06-17 17:43; Opdateret: 25/06-17 22:22

Tyrkisk politi tilbageholder dansker under parade i IstanbulTyrkisk politi tilbageholder dansker under parade i Istanbul

Copenhagen Pride bekræfter, at en dansk kvinde er tilbageholdt af politiet under en parade søndag i Istanbul.

storybild

Lars Aslan Rasmussen (S) fortæller fra Istanbul, at en dansker er anholdt under den årlige Pride-demonstration. (Billede: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen /arkiv)

Tyrkisk politi går hårdt til værks for at opløse homoparaden Gay Pride i Istanbul. Politiet affyrer ifølge nyhedsbureauet AFP gummikugler.

Ifølge både folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen (S) og kommunikationschef ved Copenhagen Pride, Thomas K. Rasmussen, er en dansk kvinde samtidig tilbageholdt af de tyrkiske myndigheder.

- Hun er tilbageholdt af politiet i en politibus. Vi ved ikke præcis, hvad der sker, fordi de har taget hendes mobil.

- Men vi har en advokat fra Istanbul Pride på sagen, som er i kontakt med myndighederne, siger Thomas K. Rasmussen, som selv befinder sig i Istanbul.

Den tilbageholdte kvinde er bestyrelsesmedlem i Copenhagen Pride.

- Hendes præcise lokation kender vi ikke, for det er meget kaotisk hernede lige nu, siger Thomas K. Rasmussen.

Udenrigsministeriet bekræfter, at en dansk statsborger er tilbageholdt i Tyrkiet i forbindelse med Gay Pride i Istanbul.

- Ministeriet arbejder sammen med ambassaden på at få kontakt til den pågældende, og vedkommende vil blive tilbudt sædvanlig konsulærbistand, lyder det fra Udenrigsministeriets Borgerservice.

Ministeriet kan søndag aften ikke komme med yderligere oplysninger, og det vides derfor ikke, hvilken tilstand den tilbageholdte kvinde er i, eller hvor hun befinder sig.

Folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen siger:

- Det er problematisk, at hun er blevet anholdt. For under undtagelsestilstanden kan myndighederne tilbageholde hende i ti dage uden at give en grund.

- Udenrigsminister Anders Samuelsen må træde til, for det er farligt at være fængslet i Tyrkiet lige nu, siger Lars Aslan.

Aktivister havde indkaldt til marchen søndag eftermiddag på forretningsgaden Istiklal og pladsen Taksim.

Myndighederne forbød dog allerede lørdag homomarchen og henviste til, at højrenationale grupper havde bebudet, at de ville angribe deltagerne. Men arrangørerne har valgt at ignorere forbuddet.

Årets Gay Pride i Istanbul falder sammen med afslutningen af den muslimske fastemåned, ramadan.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx