Af - 29/08-15 10:49

Svensk professor: Derfor skal du droppe håndsprittenSvensk professor: Derfor skal du droppe håndspritten

Vi skal stoppe med at bruge desinfektionsmidler i dagligdagen. Vi er blevet alt for bakterieforskrækkede, mener svensk læge og professor i bakteriologi.

storybild

Læge og professor i bakteriologi fraråder, at man bruger håndsprit i dagligdagen. (Billede: Polfoto)

Håndsprit efter toiletbesøg, inden frokost eller efter busturen. Er vi blevet for hysteriske med bakterier?

Det mener Agnes Wold, der er svensk læge og professor i bakteriologi ved Sahlgrenska Akademi i Göteborg. Ifølge Agnes Wold er det helt ubegribeligt, at vi i dag er så bange for bakterier. Det skriver Expressen.se.

- Det er utroligt, at helt raske mennesker i Sverige i dag, der næsten aldrig har haft nogen infektionssygdomme er så bakterieforskrækkede, siger Agnes Wold.

Badegæster kan igen gå i vandet ved Amager Strand
Badegæster kan igen gå i vandet ved Amager Strand

Håndspritten er god at bruge, når man rejser i udlandet, men herhjemme har den ifølge Agnes Wold ingen virkning mod virusinfektioner, der bliver spredt gennem luftbåren smitte, som nyse og hosten, og derfor ikke gennem bakterier og håndforurening.

- Håndsprit er kun effektivt mod bakterier, så det kan meget vel være relevant i lande som Indien og Egypten, hvor der er bakterielle infektioner som salmonella, som man får på hænderne, og siden kommer i munden ofte gennem maden. Men i Sverige har vi ingen bakterielle diarresygdomme, siger Agnes Wold.

AD! Så ofte skal du vaske dit sengetøj
AD! Så ofte skal du vaske dit sengetøj

Faktisk burde vi helt stoppe det daglige forbrug af håndsprit.

- Kassér omgående enhver håndsprit. Jeg smider selv alle de flasker ud, som jeg finder på arbejdspladsen og sådan, siger Agnes Wold.

Agnes Wold mener dog, at det stadig giver mening at bruge håndsprit på sygehuse for at undgå bakteriesmitte mellem patienter.

Skib tømte toilettet og svinede københavnske strande til
Skib tømte toilettet og svinede københavnske strande til

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx