Af Lars Sejr - 20/07-15 07:25

Mor til surfer: Jeg løb over til fjernsynetMor til surfer: Jeg løb over til fjernsynet

Mick Fannings mor styrtede hen mod tv'et, da hun så stor hajfinne lige bag sin søn. Derefter forsvandt udsynet

Tv-seere, der fulgte søndagens World Tour-konkurrence i surfing i Sydafrika, blev vidner til, at den tredobbelte verdensmester Mick Fanning blev angrebet af en stor haj.

For én person, der fulgte den direkte transmission, var chokket formentlig større end hos alle andre seere - nemlig Mick Fannings mor.

- Jeg rejste mig og løb over til fjernsynet, og jeg ville ønske, at jeg kunne have trukket ham ud af skærmen, fortæller Elizabeth Osborne til den australske tv-station ABC.

TV: Haj angriber tredobbelt verdensmester i surfing
TV: Haj angriber tredobbelt verdensmester i surfing

Til sin store forskrækkelse så hun, hvordan en hajfinne pludselig stak op af vandet og at hajen kort tid efter gik til angreb på hendes søn, der lå i vandet og ventede på at fange en bølge.

Den store haj - muligvis en hvidhaj eller tyrehaj - fik væltet Mick Fanning af brættet og ned i vandet. Derefter tog en stor bølge udsynet for Elizabeth Osborne og resten af verdens tv-seere i adskillige sekunder.

- Da den bølge kom, tænkte jeg bare, at nu ville han forsvinde for altid. Men så viste han sig pludselig igen, og jeg var bare så taknemmelig og så stolt over Mick. Jeg er taknemmelig over, at han ikke mistede et ben eller noget, siger hun.

Eftersøgning af kitesurfer indstilles
Eftersøgning af kitesurfer indstilles

Mick Fannings bror, Sean, der døde for 17 år siden i et trafikuheld, får af moderen æren for at have våget over surferens liv.

- Da Sean blev dræbt i en trafikulykke, var jeg ikke til stede. Det her udspillede sig for øjnene af mig. Det var forfærdeligt, siger hun.

- Jeg har talt i telefon med Mick, og han sagde "Jeg er okay, mor. Jeg er okay." Jeg sagde, at han da vel ikke havde tænkt sig at deltage i finalen?

- Han sagde: "Jeg skal under ingen omstændigheder tilbage i det vand - lige med det første, fortæller hun.

Mick Fanning slap med chokket fra hajangrebet. Nærliggende redningsbåde fik relativt hurtigt Fanning i sikkerhed, og arrangørerne aflyste efterfølgende resten af søndagens konkurrence.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx