Af Bo Norström Weile - 25/04-15 08:59; Opdateret: 25/04-15 11:46

Hundreder frygtes dræbt efter jordskælv I NepalHundreder frygtes dræbt efter jordskælv I Nepal

Skælv i 31 kilometers dybde ryster Nepal, New Delhi og dele af det nordlige Indien. Nepals politi oplyser, at 108 er omkommet ved skælv i henhold til en 'foreløbig vurdering'.

Bildstrecke im Grossformat »

Under et voldsomt skælv er bygninger styrtet sammen i Nepals hovedstad, Kathmandu, og et ukendt antal personer er dræbt og såret, oplyser øjenvidner. Ifølge USA's Geologiske Overvågning, USGS, blev skælvet målt til 7,9.

Nepals politi oplyser lørdag, at 108 er omkommet ved skælv i henhold til en 'foreløbig vurdering'. Jordskælvet rystede Nepal, New Delhi og det nordlige Indien.

Mange huse og bygninger er dårligt bygget i den fattige nation, der ligger højt oppe i Himalaya.

Ved et skælv på 8,3 i Nepal i 1934 blev 8500 mennesker dræbt.

Blandt de dræbte er en pige på 15, som blev dræbt af en statue, som væltede i en park i Kathmandu, oplyser nepalesisk radio ifølge Reuters.

Forskere: Kontroversiel boremetode udløser jordskælv
Forskere: Kontroversiel boremetode udløser jordskælv

Et historisk tårn i Kathmandu styrtede sammen, og mindst et halvt hundrede mennesker er ifølge nepalesiske medier begravet under ruinerne.

- Skælvet skete i kun to kilometers dybde, skriver Reuters, som tidligere citerede amerikanske geologer for, at skælvet skete i 31 kilometers dybde - omkring 80 kilometer øst for byen Pokhara i Nepal.

- Der var mange kraftige efterrystelser, der også mærkes i New Delhi, oplyser BBC.

Samtidig bliver der meldt om laviner i regionen omkring Mount Everest, hvor en del personer er meldt savnet.

Jordskælv får bygninger i millionby til at ryste
Jordskælv får bygninger i millionby til at ryste

Jordskælv får huse til at kollapse i OL-landsby i Japan
Jordskælv får huse til at kollapse i OL-landsby i Japan

Øjenvidner siger, at mange mennesker er samlet i gaderne i Kathmandu, fordi de er bange for at opholde sig inde i byens bygninger.

- Murene i husene omkring mig er brudt sammen. Alle familier er søgt ud på gaden. Der er stadig efterrystelser, siger en AFP-journalist.

Ifølge lokale medier varede skælvet mellem 30 sekunder og to minutter.

- Vi er ved at danne os et overblik over situationen, siger den indiske premierminister, Narendra Modi, på Twitter, hvor han lover hjælp til de ramte.

Nepal, der er et lille land med 30 millioner indbyggere, hører til blandt de allerfattigste og er præget af stor social ulighed og dybe politiske kløfter.

Et væbnet maoistisk oprør, der kostede mindst 15.000 mennesker livet, blev afsluttet i 2006. Under maoisternes oprør blev store dele af landets infrastruktur ødelagt.

LÆS OGSÅ: Tsunami-varsel efter voldsomt jordskælv

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx