Af Lars Dinesen - 09/10-15 09:34

Politi ransager VW's hovedkvarter og private lejlighederPoliti ransager VW's hovedkvarter og private lejligheder

I USA stod den amerikanske VW-chef skoleret for Kongressen, mens hovedkvarteret blev ransaget i Tyskland.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Julian Stratenschulte)

Tysk politi bankede torsdag på hos Volkswagens hovedkvarter for at ransage stedet og konfiskerede flere dokumenter og harddiske, mens forureningsskandalen fortsætter med at vokse på begge sider af Atlanten.

Private lejligheder blev også ransaget i Volkswagens hjemby, Wolfsburg, samt andre byer, siger anklagere i sagen til AFP.

Politiet arbejder på at sikre dokumenter og digital data, som kan pege i retning af de ansvarlige for forureningsskandalen, som har vakt opsigt verden over.

Amerikansk VW-chef indrømmer kendskab til skandale
Amerikansk VW-chef indrømmer kendskab til skandale

Ransagningerne fandt sted, mens Volkswagens amerikanske chef, Michael Horn, torsdag skulle stå skoleret for Kongressen i USA. Her forsøgte han at distancere sig fra skandalen ved at skylde skylden på ingeniører i Tyskland.

Horn fortalte energiudvalget, at han i 2014 fandt ud af, at en andel af den tyske bilgigants dieselbiler udledte langt mere end det tilladte.

Men han sagde samtidig, at det først var i sidste måned, at han fandt ud af, at "manipulationsanordninger" var blevet installeret med fuldt overlæg for at snyde med mængden af emissioner, når køretøjerne undergik test.

Volkswagen afleverer sin rapport om softwarefusk
Volkswagen afleverer sin rapport om softwarefusk

- På vegne af vores selskab og mine kolleger i Tyskland og på mine egne vegne vil jeg gerne give en dybfølt undskyldning for Volkswagens brug af et softwareprogram, som havde til formål at overvinde testen af udledninger, siger Michael Horn.

Det var ikke selskabets beslutning at anvende softwaren i dieselbilerne, men derimod noget som enkeltpersoner gjorde, siger VW-chefen.

Merkel: Stop kritik af bilindustri
Merkel: Stop kritik af bilindustri

- Det var et par softwareingeniører, som af ukendte årsager havde sat det i, siger Horn.

Han betegner hele sagen som "dybt foruroligende" og lover, at Volkswagen vil samarbejde fuldt ud med alle myndigheder og "arbejde på at sikre, at dette aldrig sker igen".

LÆS OGSÅ: Volkswagen vil tilbagekalde 11 millioner biler

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
Superliga-direktør inden gyserkampe:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx