23/11-17 09:20; Opdateret: 23/11-17 12:00

Iraks hær indleder aktion mod de sidste IS-skjulestederIraks hær indleder aktion mod de sidste IS-skjulesteder

Irakiske soldater er gået ind i et ørkenområde nær grænsen til Syrien, hvor de sidste IS-krigere skjuler sig.

storybild

Irakiske styrker fejrede tidligere på ugen generobringen af Rawa by, den sidste tilbageværende by under Islamisk Stats kontrol i Irak. Reuters/Osamah Waheeb/arkiv

Bagdad. Irakiske styrker har torsdag indledt en større militæroperation for at udrense de sidste Islamisk Stat-krigere i landet.

Militæret er sat ind i et større ørkenområde i det vestlige Irak langs grænsen til Syrien, hvor de sidste rester af den militante gruppe gemmer sig.

Det oplyser Iraks militær.

- Målet med operationen er at forhindre de tilbageværende Daesh-grupper i at smelte ind i ørkenregionen og bruge det som en base for fremtidige angreb, siger oberst Salah Kareem.

Daesh er en arabisk betegnelse for Islamisk Stat.

Iraks premierminister, Haider al-Abadi, sagde tirsdag, at Islamisk Stat er besejret ud fra et militært perspektiv, men at han først vil erklære endelig sejr, når de sidste IS-krigere er nedkæmpet i ørkenen.

Militære ledere siger, at kampen fortsætter, til hele grænsen mod Syrien er sikret. Det skal forhindre, at den militante gruppe foretager angreb hen over grænsen.

- Vi vil sikre ørkenen fuldkommen mod alle Daeshs terrorgrupper og erklære Irak fri for de bakterier, siger brigadegeneral Shakir Kadhim.

Islamisk Stats leder, Abu Bakr al-Baghdadi, menes at skjule sig et sted i ørkenområdet mellem Irak og Syrien.

De soldater, der rykker frem gennem ørkenområdet, risikerer at støde på landminer og vejsidebomber, som de militante har efterladt.

Iran, der er Iraks naboland og nære allierede, erklærede tirsdag, at den militante islamistiske bevægelse nu er besejret.

Fredag tog irakiske styrker kontrollen med grænsebyen Rawa, som var den sidste by under Islamisk Stats kontrol.

På den anden side af grænsen til Syrien kæmper både syriske regeringsstyrker og amerikanskstøttede oprørere for at få de sidste IS-krigere ud af alle byområder.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gravid politiker sender Nye...
bt.dk
Klopp efter vild målfest: Det var tæt...
bt.dk
Tidligere spindoktor med...
bt.dk
Silas Holst om faderens personlige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx