Af Benjamin Krogh - 16/11-15 18:41

Sverige modtager trusler: Et angreb vil ramme tirsdagSverige modtager trusler: Et angreb vil ramme tirsdag

I Sverige har både parlamentet og regeringen mandag modtaget trusler om et angreb tirsdag.

Bildstrecke im Grossformat »
Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk lægger blomster foran koncertsalen, hvor mere end 120 personer blev dræbt fredag nat. Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Der meldes om mindst 120 døde. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet

Billeder fra Paris, som fredag blev ramt af et terrorangreb.

Det svenske parlament, Riksdagen, og regeringen har mandag modtaget trusler om, at et angreb vil ramme Sverige tirsdag. Det skriver en række svenske medier.

Det svenske sikkerhedspoliti, Säpo, er nu i gang med at undersøge, hvor alvorligt man skal tage truslerne. Alle medlemmer af det svenske parlament er blevet underrettet.

- Säpo har modtaget en mail med trusler her i eftermiddag. Vi reagerer på alle trusler, og undersøger, om det er noget, vi skal gå videre med, siger pressechef Sirpa Franzén til Aftonbladet.

Hverken Säpo eller Riksdagen ønsker at oplyse nærmere om trusselsmailens indhold.

- Det eneste, jeg kan sige, er, at der er kommet en trussel, men ud over det kan jeg ikke kommentere sagen, siger Göran Forsell, sikkerhedsrådgiver i Riksdagen, til den svenske avis Expressen.

TV: Ét minuts stilhed verden over for terror-ofre
TV: Ét minuts stilhed verden over for terror-ofre

Alle Riksdagens medlemmer har modtaget en sms, som orienterer dem om, at der er blevet indleveret en trussel, men det parlamentariske arbejde i Riksdagen fortsætter indtil videre som planlagt.

Der er hidtil ingen indikationer på, hvilken form for angreb, der varsles.

Riksdagens medlemmer frarådes ikke at blive hjemme tirsdag, oplyser Göran Forsell.

Han har da heller ikke modtaget besked om, at nogen af medlemmerne har tænkt sig at blive hjemme.

Hollande: Frankrig intensiverer bombetogt i Syrien
Hollande: Frankrig intensiverer bombetogt i Syrien

Efter angrebet i Paris i weekenden har svensk politi og Sveriges efterretningstjeneste øget indsatsen i hele Sverige.

Desuden er interesseområder og bestemte bygninger blevet genstand for øget fokus og overvågning.

129 mennesker blev dræbt og over 300 såret ved angrebene, som fandt sted flere steder i den franske hovedstad fredag aften og natten til lørdag.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Socialdemokraterne vil sætte F-16-fly ind i Syrien

LÆS OGSÅ: Falsk alarm: Fransk politi frygter angreb i metro

LÆS OGSÅ: To anholdte i Bruxelles er blevet sigtet for terror

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Mads Langers skade forværret: 'Jeg...
bt.dk
Brand i lejlighed: Person var død, da...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx