Af - 28/05-15 10:56; Opdateret: 28/05-15 15:49

TV: Sådan ville verden se ud, hvis mænd brugte tamponerTV: Sådan ville verden se ud, hvis mænd brugte tamponer

I dag er det officiel 'tampon-dag', og i den forbindelse har den britiske velgørenhedsorganisation WaterAid rejst spørgsmålet: Tænk, hvis også mænd havde menstruation?

Verden ville uden tvivl se anderledes ud, hvis også mænd hver måned skulle kæmpe med menstruationssmerter og hormonelle udsving.

Det udsagn leger den britiske velgørenhedsorganisation WaterAid med i forbindelse med den officielle 'tampon-dag' (Menstrual Hygiene Day, rede.) som er i dag, den 28. maj.

Læge: Kvinder bør have betalt menstruationsorlov hver måned
Læge: Kvinder bør have betalt menstruationsorlov hver måned

For at sætte fokus på de 1,25 milliarder kvinder verden over, som ikke har adgang til toiletter under deres menstruation og for at bryde med den stigmatisering, der er af kvinder, når de har deres periode, har WaterAid lavet en videokampagne, som viser, hvordan mænd ville reagere, hvis det var dem, der i en travl hverdag også skulle tænke på 'udfordringer' med hygiejnebind og lignende.

Gynækolog: 5-10 procent har så voldsomme menstruationssmerter, at det er svært at gå på arbejde
Gynækolog: 5-10 procent har så voldsomme menstruationssmerter, at det er svært at gå på arbejde

- Hver dag har 800 millioner kvinder rundt omkring i verden menstruation, og alligevel betragter de fleste af os det som noget pinligt og tabuiseret, siger WaterAids ansvarshavende direktør, Barbara Frost, som hæfter sig ved, at der findes uddybende eufemismer for at undgå at sige ordet 'menstruation'.

- Og derfor syntes vi, det var sjovt , hvis vi prøvede at forestille os, om holdningen ville være anderledes, hvis det var mænd, der have menstruation, siger hun ifølge Huffington Post i en pressemeddelelse.

I videokampagnen, som du kan se herover, viser organisationen deres bud på en 'klassisk' manponreklame. Men i modsætning til, hvis det var en tamponreklame for kvinder, sætter reklamen fokus på det maskuline, det seje og det overskudsagtige, hvor en reklame til kvinder snarere ville fokusere på det besværlige og irriterende.

Hver femte ung synes menstruation er klamt
Hver femte ung synes menstruation er klamt

Sodavand giver piger tidligere menstruation
Sodavand giver piger tidligere menstruation

- Hvis mænd havde perioder, ville det blive betragtet som et tegn på virilitet. Mænd ville prale om det på Facebook, hashtags som #jegharminperiode ville formentlig have en tendens til at trende regelmæssigt på Twitter, og tamponannoncer ville blive præsenteret af berømtheder, siger en pressemedarbejder fra WaterAid i pressemeddelelsen.

I en artikel, som metroxpress skrev den 9. januar 2015, svarer mere end hver femte dreng eller pige i alderen 18-29, at de betragter menstruation som noget ulækkert.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx