Af - 15/12-15 19:04; Opdateret: 15/12-15 19:40

Stolt mor til dreng med defekt næse: Han er min PinocchioStolt mor til dreng med defekt næse: Han er min Pinocchio

En lille dreng fra Wales er født med noget af sin hjerne i næsen. Den stolte mor kalder ham "virkelighedens Pinocchio", men ville ønske at folk ville droppe de onde kommentarer.

storybild

I den første tid efter Ollies fødsel vidste Amy Poole ikke, hvordan hun skulle tackle hans defekt, men hun vidste, at hun ville elske ham uanset hvad (Foto: Creative Commons) (Billede: Creative Commons)

En 21 måneder gammel dreng fra Maesteg i Wales er født med en sjælden lidelse, der får hans hjerne til at vokse gennem en revne i hans kranium og ind i hans næse.

Ollie Tresize, som den lille dreng hedder, lider af en såkaldt neuralrørsdefekt og har derfor måttet undergå adskillige operationer, som har skullet hjælpe ham med at kunne trække vejret og lukke hullet i hans kranium.

Helt særligt barn trodser lægernes dystre dom
Helt særligt barn trodser lægernes dystre dom

Defekten er ekstremt sjælden og ses kun ved 1,7 ud af 10.000 fødsler i Storbritannien.

Det er dog ikke kun defekten i sig selv, der har givet den lille purk en svær start på livet. Ollies mor, 22-årige Amy Poole, fortæller ifølge Daily Mail, at den lille purk er blevet genstand for en lang række onde kommentarer fra fremmede. Kommentarer om, at han er "grim" eller "aldrig burde være født".

- En kvinde fortalte mig, at jeg aldrig skulle have født ham. Jeg brød næsten ud i tårer, fortæller hun og understreger:

Født uden næse: - Eli er helt perfekt
Født uden næse: - Eli er helt perfekt

- I mine øjne er Ollie perfekt. Han er min lille "virkelighedens Pinocchio", og jeg kunne ikke være mere stolt af ham.

Dog har lille Ollie ikke længere sin "Pinocchio"-næse efter operationerne, der har lukket åbningen i hans kranium, hvor dele af hjernen voksede ud i næsen.


Hun fortæller også, at hun i starten ikke var sikker på, hvordan hun ville håndtere situationen, men at hun vidste, at hun ville elske ham uanset, hvordan han så ud - og at hans positive sind har været en stor hjælp.

3-årig dreng uden ansigt gennemgår fantastisk transformation
3-årig dreng uden ansigt gennemgår fantastisk transformation

Ollie er en sprudlende dreng, der elsker at lege med sin fire-årige søster Annabelle og altid bringer et smil på læben, fortæller den stolte mor, der er opsat på at sprede kendskabet til den medfødte sygdom for at forhindre andre børn i at blive mobbet.

- Jeg vil ikke have at andre børn skal udsættes for de grimme kommentarer, som Ollie er blevet, og jeg synes, at den bedste måde at bekæmpe dette er ved at oplyse folk. Jeg vil meget hellere have, at folk spørger mig, hvorfor Ollie ser ud, som han gør, snarere end at fortælle mig, at han er grim eller at pege og stirre, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Dette må du ikke gøre, når du går i...
bt.dk
Louis kan ikke li' at få våde hænder...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx