Af - 09/03-14 17:10; Opdateret: 09/03-14 19:25

Går denne reklame over stregen?Går denne reklame over stregen?

Et amerikansk våbenfirma har lavet en reklameplakat som har vakt stor vrede i Italien. En kendt statue af Michelangelo er blevet udstyret med et gevær.

storybild

Denne amerikanske våben-reklame har vakt foragelse i Italien. (Billede: ArmaLite)

Det amerikanske våbenfirma. ArmaLite, har lavet en reklameplakat som har sat sindene i kog i Italien. På plakaten ses den berømte statue David af Michelangelo, med et gevær. På Twitter har Italiens kulturminister gjort det klart, at reklamen er uacceptabel og ulovlig og, at man vil sørge for at få den stoppet, det skriver BBC.

Italiensk spejderdreng på vej mod magtfuld post
Italiensk spejderdreng på vej mod magtfuld post

- Billedet af David bevæbnet, er stødende og i strid med loven. Vi vil sørge for at de amerikanske firma, med det samme trækker deres reklamekampagne tilbage, lød det fra Italiens kulturminister Dario Francheschini.

Massakren rystede verden: 100 våben er nu forbudt
Massakren rystede verden: 100 våben er nu forbudt

Den italienske regering har ophavsret til billeder af David-statuen. Og derfor skal alle, der vil bruge et billede af den kommercielt, have en tilladelse fra myndighederne.

Satuen står på Galleria dell'Accademia i Firenze og direktøren, Angelo Tartuferi, har også udtrykt sin foragt for den amerikanske reklame.

Husker du Newtown? 194 børn skudt og dræbt siden
Husker du Newtown? 194 børn skudt og dræbt siden

- Loven siger, at den æstetiske værdi af værket ikke må forvrænges. I denne her sag er det ikke kun et eksempel på dårlig smag, men det er tilmed ulovligt, udtalte Angelo Tartuferi i Republica.

Statuen er skabt mellem 1501 og 1504 og betragtes som et rennæssance-mesterværk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx