Af Ritzau - 29/04-15 19:29

Regeringen støtter Nepal med yderligere 20 millionerRegeringen støtter Nepal med yderligere 20 millioner

Det danske bidrag til jordskælvsramte Nepal lyder nu på 31,3 millioner kroner. Nyt bidrag er svar på FN-appel.

Yderligere 20 millioner kroner skal sendes af sted til Nepal, har den danske regering besluttet onsdag. Dermed lyder det samlede danske bidrag efter det voldsomme jordskælv i lørdags på 31,3 millioner kroner.

Mirakel i Nepal: Reddet ud efter 80 timer under murbrokker
Mirakel i Nepal: Reddet ud efter 80 timer under murbrokker

Den nye bevilling kommer ifølge Udenrigsministeriet efter, at FN onsdag kom med en nødhjælpsappel på over 2,8 milliarder kroner til indsatsen de kommende tre måneder.

- Danmark har allerede reageret med en hurtig respons gennem udsendelse af koordinationseksperter fra Beredskabsstyrelsen og gennem støtte til danske humanitære organisationer.

- Nu træder Danmark også til som nogle af de første ved at støtte FN's humanitære respons, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) i en pressemeddelelse onsdag.

Borgerservice: Savner livstegn fra syv danskere i Nepal
Borgerservice: Savner livstegn fra syv danskere i Nepal

De 20 millioner kroner skal fordeles ligeligt mellem FN's Verdensfødevareprogram, WFP, og Unicef.

Befolkningen i de ramte områder i Nepal har ifølge ministeren nu behov for helt basale fornødenheder som mad, rent vand, medicin og ordentlige sanitære forhold til at undgå spredning af sygdomme.

Ministeren oplyser, at støtten til WFP vil imødekomme store udfordringer med at få hjælp ud til afsidesliggende egne i Nepal. WFP leder nemlig logistikindsatsen og planlægger at flyve hjælp ud med helikoptere, lyder det fra Mogens Jensen.

Vrede nepalesere i klammeri med politiet
Vrede nepalesere i klammeri med politiet

Dødstallet efter jordskælvet, som blev målt til 7,8, da det ramte Nepal lørdag formiddag dansk tid, er vokset stødt lige siden og er nu oppe på over 5000.

Derudover er mindst 10.000 personer kvæstede. FN siger, at op mod otte millioner mennesker i 39 af Nepals 75 distrikter er blevet berørt af naturkatastrofen.

Norges regering besluttede tirsdag at give yderligere 100 millioner norske kroner i støtte til Nepal oven i beløbet på 30 millioner kroner, som allerede blev bevilget, da skælvet fandt sted.

Kaspers idé kunne have reddet menneskeliv i Nepal
Kaspers idé kunne have reddet menneskeliv i Nepal

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx