Af Ritzau - 22/07-16 10:25; Opdateret: 22/07-16 11:04

Krigsforbryderen Karadzic anker dom på 40 års fængselKrigsforbryderen Karadzic anker dom på 40 års fængsel

Radovan Karadzic har anket sin dom for blandt andet massakren på 8000 muslimske mænd og drenge i Srebrenica.

storybild

Radovan Karadzic har anket sin dom på 40 års fængsel for folkedrabet i Srebrenica, krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden. (Billede: Scanpix/Robin Van Lonkhuijsen)

Den tidligere bosnisk-serbiske leder Radovan Karadzic har anket sin dom på 40 års fængsel for folkedrabet i Srebrenica, krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden.

Det oplyser hans advokat fredag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Karadzic blev i marts kendt skyldig i ti ud af 11 anklagepunkter af den internationale krigsforbryderdomstol for Eksjugoslavien.

Allerede den gang sagde Karadzic, at han agtede at anke dommen.

Nu siger han ifølge sin advokat, at han var et politisk offer.

- Karadzic blev udsat for en politisk retssag, der var designet til at bekræfte dæmoniseringen af ham og det bosnisk-serbiske folk, siger advokat Peter Robinson.

- Han har ikke fået en retfærdig rettergang. FN-dommere formodede, at han var skyldig, og derefter fandt de på en dom som begrundelse for denne formodning.

Domstolen, der ligger i Haag, holder Karadzic ansvarlig for massakren på omkring 8000 muslimske mænd og drenge i byen Srebrenica i Bosnien i juli 1995.

Srebrenica-massakren betegnes som den værste massakre i Europa siden Anden Verdenskrig.

Den 71-årige Karadzic er også dømt skyldig i andre forbrydelser mod menneskeheden, herunder belejringen af Sarajevo og drab og forfølgelse i andre dele af Bosnien.

Sarajevo var under belejring i 44 måneder. Her døde 10.000 civile.

Under krigen mistede 100.000 mennesker livet, mens rivaliserende styrker huggede Bosnien op i etniske linjer, som for en stor dels vedkommende fortsat eksisterer i dag.

Karadzic blev anholdt i en bus i Beograd i 2008 efter 11 år på flugt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx