01/08-15 15:56

Asylansøgere sprænger tyske myndigheders forventningerAsylansøgere sprænger tyske myndigheders forventninger

Tyskland har modtaget 300.000 ansøgninger alene i år, og er det land, som modtager flest ansøgninger i EU.

storybild

I St. Pauli kirke i Hamburg, Tyskland har 80 ud af 300 afrikanske flygtninge, som er flygtet fra Libyen og nu er strandet i Hamburg, fået asyl. Pastor Sieghard Wilm sidder og snakker med en gruppe af flygtningene. Her snakker han med Dennis Kwabena Mensah. (Billede: Polfoto)

Hver tredje asylansøger i EU retter blikket mod Tyskland, som indtil videre i år allerede har fået 100.000 flere ansøgere end hele sidste år tilsammen.

300.000 ansøgninger ligger foreløbigt klar på tyske embedsmænds skriveborde, skriver den tyske avis Die Welt på baggrund af en telefonkonference mellem repræsentanter fra de tyske forbundsstater.

- 302.415 asylansøgere er allerede blevet registreret (i år red.), lyder det.

Tallet er højere end det officielle tal fra kontoret for migranter og flygtninge, Bamf, som opgiver 258.000 ansøgninger.

Ifølge Die Welt skyldes det, at delstaternes tal endnu ikke er opgivet på statsligt niveau, hvorfor de ikke optræder i Bamfs tal.

Hele sidste år modtog Tyskland 202.000 ansøgninger ifølge tal fra Eurostat, der er EU's statistiske kontor. Det er en stigning på 60 procent i forhold til 2013.

Danmark går enegang med annoncer til flygtninge
Danmark går enegang med annoncer til flygtninge

Det svarer til, at Tyskland - med et befolkningstal på 80,6 millioner - modtager hver tredje ansøgning i EU.

De tyske delstater, som fordeler antallet af asylansøgere på baggrund af kapacitet, har gentagne gange slået alarm og opfordret til større statslig hjælp for at håndtere de mange flygtninge.

Myndighederne har forventet 450.000 asylansøgere i 2015, men har været nødsaget til at revidere tallet til 500.000, hvilket er mere end en fordobling af sidste års antal.

Støjberg vil bruge annoncer til at holde flygtninge væk
Støjberg vil bruge annoncer til at holde flygtninge væk

Størstedelen af de tyske asylansøgere stammer fra Syrien, Irak og Afghanistan.

På grund af landets stabile økonomi er Tyskland blevet et yndet mål for migranter, som flygter fra fattigdom, krig og forfølgelse.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx