Af Ritzau - 06/01-17 10:29; Opdateret: 06/01-17 11:22

Rusland begynder at trække styrker hjem fra SyrienRusland begynder at trække styrker hjem fra Syrien

De første, der vender hjem til Rusland, er flådefartøjer og et hangarskib, siger generalstabschef.

storybild

Det russiske hangarskib Kusnetsov er blandt de militære styrker, som Rusland bebuder, det vil trække hjem fra Syrien. (Billede: Scanpix/Ho)

Flere russiske medier citerer Ruslands militære generalstab for, at den er ved at trække en del af sine militære styrker tilbage fra Syrien.

- I overensstemmelse med beslutningen fra den øverstkommanderende i Den Russiske Føderations væbnede styrker, Vladimir Putin, så er det russiske forsvarsministerium begyndt at reducere de udsendte væbnede styrker.

Det siger lederen for generalstaben, Valerij Gerasimov, til nyhedsbureauet Tass.

De første til at vende tilbage er de russiske flådestyrker. Heriblandt hangarskibet Kusnetsov, der har opereret ud for Syriens kyst, oplyser han.

Putin sagde i sidste måned, at Rusland er gået med til at reducere sin militære tilstedeværelse i Syrien. Det skete i forbindelse med en våbenhvileaftale, der er indgået med syriske oppositionsgrupper og den syriske regering.

- Opgaverne, som blev stillet til hangarskibet og fartøjerne under den militære mission, er blevet løst, siger Ruslands øverstkommanderende i Syrien, Andrej Kartapolov, til flere nyhedsbureauer.

Han siger, at Rusland stadig har nok luftforsvarsstyrker i Syrien takket være sine S-300 og S-400 luftværnsraketter.

Rusland optrappede sin militære rolle i Syrien i september 2015.

De russiske luftstyrker har især været sat ind for at støtte præsident Bashar al-Assads styrker i kampen om at generobre Aleppo - Syriens næststørste by - fra oprørerne.

Det lykkedes i sidste måned efter hårde kampe. Dermed var en vej åbnet for politiske forhandlinger om en fredsløsning.

Putin beordrede 29. december, at Ruslands militære styrker i Syrien skulle reduceres. Samtidig har Rusland sammen med Tyrkiet og Iran bebudet et fredsmøde i Kasakhstan senere på måneden mellem nogle af de krigsførende parter.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Massivt jordskælv ryster ønation
bt.dk
Lystfisker fik helt usædvanlig...
bt.dk
Oprevet over at se Ivanka Trump:...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx