Af - 20/10-15 19:21; Opdateret: 20/10-15 19:34

6 TEGN: Sådan spotter du en narcissist6 TEGN: Sådan spotter du en narcissist

I disse 'selfie'-tider kan det være svært at skelne mellem en person, der bare har god selvtillid - og så en reel narcissist.

Bildstrecke im Grossformat »

Her er seks tegn, der kan udpege en narcissist.

Vi kender alle en person, der har lidt for stor tiltro til egne evner. En, der altid taler om sig selv og aldrig spørger ind til andre. En, der aldrig mener at tage fejl.

Dette kan være en person, hvis selvtillid er bedre end gennemsnittets - men - det kan også være en person, der lider af narcissistisk personlighedsforstyrrelse.

Forskning: Det betyder dine Facebook-opslag
Forskning: Det betyder dine Facebook-opslag

Lidelsen kan være altødelæggende for relationer, hvad enten der er tale om romantiske, venskabelige og eller professionelle forhold.

Independent har fundet en række tegn, der kan udpege en narcissist.

Fremtoning

En narcissist er ikke nødvendigvis smuk set fra et tidstypisk perspektiv, men selv ligger de stor vægt på deres fysiske fremtoning.

Smagsløgene afslører: 5 tegn på at din ven er en sadistisk psykopat
Smagsløgene afslører: 5 tegn på at din ven er en sadistisk psykopat

Samtale

Enhver samtale med en narcissist vil før eller siden komme til at handle udelukkende om vedkommendes egne oplevelser - om det har noget med sagen at gøre eller ej.

Forholdshistorik

En narcissist vil ofte have en række kortvarige kæresteforhold bag sig. Ofte har forholdenes formål alene været at vise kæresten frem for selv at blive bekræftet via komplimenter.

Talent

Talenter indenfor musik og skuespil vil ofte have narcissistiske tendenser. Ikke underligt, når disse konstant er omgivet af beundrende fans. Mens narcissister kan have mange følelser omkring deres eget arbejde, kan de havde ved det samme overfor andre mennesker.

Et hemmeligt tegn i håndfladen viser støtte til voldsramte kvinder
Et hemmeligt tegn i håndfladen viser støtte til voldsramte kvinder

Berettigelse

Narcissister vil ofte føles stærk berettigelse. Det kan komme til udtryk i form af krav om, at deres behov skal dækkes uden at der stilles spørgsmåltegn. Hvor personer med god selvtillid baserer deres berettigelse på faktisk formåen, tørster narcissister efter berettigelse uanset hvad.

Beundrere

En narcissist vil omgive sig et metaforisk spejl: En gruppe af mennesker, der er med til at fremme vedkommendes egne følelse af overlegenhed.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx