29/01-15 22:57

Seks dræbt og 30 såret ved angreb på base i SinaiSeks dræbt og 30 såret ved angreb på base i Sinai

Spændinger tager til i Sinai fire år efter afsættelsen af tidligere præsident Hosni Mubarak.

Mindst seks dræbt og 30 såret ved et angreb på militære bygninger i en egyptisk by i den nordlige del af Sinai, siger sikkerhedskilder til Reuters.

Regeringsavisen Al-Ahram skriver, at avisens redaktion i byen Al-Arish, der ligger over for militærbasen, er "fuldstændigt ødelagt."

Et islamistisk oprør i Sinai har kostet hundredvis af sikkerhedsfolk livet i den fjerntliggende -men strategisk vigtige - ørkenregion, der grænser op til den palæstinensiske Gazastribe, Israel og Suezkanalen.

Spændingerne er taget til i området i denne uge, hvor fireårsdagen for opstanden mod den afsatte Hosni Mubarak førte til voldsomme sammenstød i Kairo.

Egypten synes at stå over for stigende modstand fra islamistiske oprørere, efter at militæret sidste sommer fjernede Det Muslimske Broderskabs demokratisk valgte regering og afsatte præsident Mohamed Mursi.

De fleste angreb mod sikkerhedsstyrkerne har fundet sted på Sinai-halvøen, hvor militante islamister har sværget troskab over for Islamisk Stat i Irak og Syrien.

Sidste år forsøgte gruppen, der kalder sig Ansar Beit al-Maqdis, at myrde landets indenrigsminister med en bilbombe i Kairo.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx