Af Ritzau - 08/11-16 13:10

Danske mænd satser deres penge på Trump som præsidentDanske mænd satser deres penge på Trump som præsident

Det er især mænd, som har spillet på, hvem der bliver USA's næste præsident. De fleste satser på Trump.

storybild

De danske mænd har satset flest penge på, at Donald Trump bliver USA's næste præsident. (Billede: Reuters/© Mike Segar / Reuters)

Selv om den demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clinton, den seneste tid har ligget foran i meningsmålingerne, har mange danskere alligevel valgt at spille på Donald Trump som USA's næste præsident.

Næsten 60 procent af de danskere, som igennem Danske Spil har spillet på udfaldet af det amerikanske præsidentvalg, har sat deres penge på den omstridte forretningsmand.

Tirsdag middag står Hillary Clinton i odds 1,18, mens Donald Trump giver odds 4,50, det vil sige 45 kroner tilbage for hver 10 spillede kroner, hvis han vinder valget.

Det er fortrinsvis mænd, der har spillet under valgkampen. Og de kvinder, der har spillet, tror mest på, at Hillary Clinton vinder valget.

Kun 12 procent af dem, der har spillet på Donald Trump som USA's præsident, er kvinder, mens det tilsvarende gælder for 17 procent af indsatserne på Hillary Clinton.

Peter Emmike, som er oddsansvarlig hos Danske Spil, fortæller, at flere end forventet har spillet.

- Man har stort set ikke kunnet tænde tv’et eller åbne en avis uden at læse om præsidentvalget i USA de seneste mange uger. Det kan ses på spillet, siger han.

Peter Emmike er overbevist om, at mange er gået efter at spille på de odds, som giver flest penge igen.

- Så selv om man siger, at folk spiller på valg efter deres overbevisning, tror jeg godt, man kan konkludere, at en del er gået efter høje odds og chancen for, at noget uventet sker på valgaftenen, siger han.

Interessen for at spille skyldes sandsynligvis, at valgkampen har været både uforudsigelig og dramatisk.

Samtidig er der store gevinster i vente, hvis Trump mod de flestes forventninger vinder valget.

- Hvis Donald Trump vinder, kommer det til at koste os en del penge, langt flere end hvis Hillary Clinton vinder. Så vi følger også valget tæt, siger Peter Emmike.

Også hos internationale bookmakere kan den store interesse mærkes.

De rapporterer om rekordmange gamblere, der lægger deres penge enten på Hillary Clinton eller Donald Trump som valgets vinder, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den britiske bookmaker Betfair sagde allerede søndag, at firmaets væddemål "Next President" så ud til at blive det mest spillede nogensinde.

Søndag var der blevet lagt 130 millioner dollar (cirka 875 millioner kroner) på, hvem der bliver USA's præsident efter Barack Obama. Til sammenligning blev der spillet 159 millioner dollar på, hvorvidt briterne ville lade sig skille fra EU.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Morgenmadsprodukt kaldes tilbage:...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Mand død i brand
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx