Af - 09/01-17 11:38

Efter Tilikums død: Nu stopper SeaWorld med at lave spækhugger-showEfter Tilikums død: Nu stopper SeaWorld med at lave spækhugger-show

Efter flere år med faldende besøgstal og massiv kritik fra dyrevelfærdsaktivister, stopper SeaWorld i San Diego nu deres spækhugger-show.

storybild

Showet, hvor spækhuggere tumler rundt og laver forskellige tricks i en pool, bliver opført sidste gang på søndag i San Diegos SeaWorld, det skriver abcnews.

Siden dokumentaren 'Blackfish' fra 2013, der handler om spækhuggeren Tilikum, som slog en SeaWorld-dyretræner ihjel, er parkens besøgstal faldet markant.

Dokumentaren kritiserer de indespærrede spækhuggeres forhold og antyder, at fangeskab gør dyrene aggressive. Nu er Tilikum død, oplyser SeaWorld. Spækhuggeren var 36 år gammel og havde et skidt heldbred.

De teatralske spækhugger-shows samt parkens avlsprogram stopper i alle SeaWorld's parker i 2019.

Syv ud af ti danskere frygter Trump
Syv ud af ti danskere frygter Trump

SeaWorld er dog langt fra færdige med at bruge spækhuggerne til
at underholde deres gæster. Parken har allerede planlagt en ny attraktion, der bliver solgt som en slags lærerig oplevelse, hvor de besøgende kan få indsigt i, hvordan spækhuggere kommunikerer, spiser og navigerer.

Instruktøren af 'Blackfish' mener, at de nye shows er sat i verden for, at folk skal få det bedre med spækhugger-showet.

- Trænerne er ikke sikre og spækhuggerne har det ikke godt. De cirkulerer stadig bare manisk rundt i cirkler i en beton-pool, fortæller Gabriela Cowperthwaite, der var instruktør på dokumentaren 'Blackfish', ifølge abcnews.

Der vil dermed stadig være attraktioner, hvor dyretrænere dirigerer spækhuggere rundt.

- Man vil stadig kunne se spækhuggere, der springer ud af vandet, fortæller Al Garver, der er repræsentant for SeaWorld.

Ny rapport: Putin står bag hackerangreb mod præsidentvalg
Ny rapport: Putin står bag hackerangreb mod præsidentvalg

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk koncert endte dramatisk: Gæst...
bt.dk
Vild overraskelse i kæmpe pokalchok:...
bt.dk
Tv-kokken Jamie Oliver i knæ: Derfor...
bt.dk
Ny 'ung mor' var vild partypige: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx