Af - 29/07-14 12:55; Opdateret: 29/07-14 15:25

Barns krusedulle bliver til kunst efter 20 årBarns krusedulle bliver til kunst efter 20 år

Hollands kunstner genskaber sine barndomstegninger med digital billedbehandling.

Bildstrecke im Grossformat »

Da den hollandske kunstner Telmo Pieper faldt over en kasse med tegninger, han havde lavet som fireårig, blev han øjeblikkeligt betaget af penselstrøgenes opfindsomhed.

Hypnotiserende: Se kunst, der bevæger sig
Hypnotiserende: Se kunst, der bevæger sig

- Jeg så alle de her underfundige skabninger, handicappede dyr, firkantede biler og ubeboelige huse, og så slog det mig, at det ville være fantastisk at genskabe objekterne, som om de fandtes i virkeligheden, siger han til metroxpress.

Det fik den 25-årige Rotterdam-kunstner til at sætte sig foran computeren med Photoshop og nøjsomt genskabe de ubekymrede barnetegninger som ægte billeder.

Ud af det er kunstprojektet 'Kiddie Arts' opstået, hvor Telmo Pieper har reinkarneret sine barndomsværker med digital billedbehandling:

Lummer kunst: Hoppeborg fyldt med bryster
Lummer kunst: Hoppeborg fyldt med bryster

- Det er så fascinerende, hvordan børn tegner uden at tænke over det. Når vi bliver ældre, så tænker vi meget mere over, hvordan vi gør tingene – ikke kun når vi maler. Det har inspireret mig til at tænke mindre og handle mere, når jeg i dag skaber kunst.

Hæng en ægte 'Løkke' op over kaminen derhjemme
Hæng en ægte 'Løkke' op over kaminen derhjemme

Værkerne har fået massiv opmærksomhed på internettet, hvor en række store internationale medier og magasiner allerede har bragt galleriet med børnebillederne.

- Modtagelsen har været helt fantastisk. En masse mennesker er vendt tilbage med roser til projektet. Og vi har fået en masse mails tilsendt, artikler skrevet og ønsker om at få billederne på print, siger Telmo Pieper, der sammen med makkeren Miel Krutzmann driver kunstnerduoen Telmo Miel.

SE ALLE BILLEDERNE I GALLERIET ØVERRST

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx