Af Ritzau - 25/04-17 09:01; Opdateret: 25/04-17 20:14

Tyrkisk militær bomber kurdere ved Sinjar-bjergetTyrkisk militær bomber kurdere ved Sinjar-bjerget

Op mod 70 er blevet dræbt i tyrkiske angreb mod kurdiske styrker i Irak. Det oplyser Tyrkiets militær.

storybild

Kurdiske styrker fra YPG rapporteres dræbt i tyrkisk luftangreb (arkivfoto af styrker fra YPG). (Billede: Reuters/Rodi Said)

Tyrkiet har tirsdag indledt en stribe af angreb mod forskellige kurdiske stillinger i Irak og Syrien.

Både PKK, YPG og peshmergastyrker skal være blevet angrebet.

Det tyrkiske militær oplyser tirsdag aften, at cirka 70 personer er blevet dræbt i angrebene. Der er ifølge hæren tale om militante kurdere.

Det dødstal kan dog ikke genkendes af USA. To embedsmænd fra det amerikanske forsvarsministerium siger til Fox News, at angrebene har dræbt 30 soldater.

Tyrkiet har tidligere på dagen meddelt, at det har bombet kurdiske PKK-styrker nær det irakiske Sinjar-bjerg og i det nordlige Syrien.

Angrebet skulle forhindre PKK i at sende våben og sprængstoffer til angreb i Tyrkiet, lyder forklaringen fra de tyrkiske myndigheder.

Ifølge kurdiske kilder er det dog ikke kun kurdere, der er ramt i det tyrkiske angreb. Fem irakisk-kurdiske peshmerga-styrker rapporteres således også dræbt i angrebet.

De dræbte peshmergastyrker har fået de irakiske kurdiske myndigheder til at kræve, at styrker fra kurdiske PKK trækker sig fra Sinjar-bjerget.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har tyrkisk militær også bombet kurdiske YPG-styrkers position nær den syriske grænseby Al-Malikiyah.

Også den britisk baserede observatørgruppe Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder rapporter om "dusinvis og simultane angreb" på YPG-styrkers positioner natten over.

Ifølge gruppen blev mindst 18 kurdere fra YPG dræbt i de tyrkiske luftangreb.

Angrebene på de kurdiske positioner signalerer en ny fremfærd mod kurdiske styrker fra Tyrkiets side.

Ifølge Tyrkiet er PKK en terrororganisation, og YPG regnes ligeledes for at være en terrorgruppe på grund af forbindelsen til PKK.

Tyrkiets militære konflikter med kurderne er med til at komplicere den seks år lange borgerkrig i Syrien, da kurdiske styrker kæmper mod den militante islamiske bevægelse Islamisk Stat i Syrien og Irak.

Kurderne er støttet af USA, og amerikanerne er derfor langtfra begejstrede for Tyrkiets angreb.

USA's udenrigsministerium meddeler tirsdag aften, at man er "dybt bekymret" over angrebene, der ikke var godkendt af koalitionen.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Menneskehandel på villavejen: 'Vi...
bt.dk
Hastet til hospitalet med helikopter...
bt.dk
Jokeren brugte formue på coke: 'Nu...
bt.dk
70-årige Erik raser over grådige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx