Af Ritzau - 12/10-16 13:44

To kurdere dræbt af drone og to franskmænd såretTo kurdere dræbt af drone og to franskmænd såret

Nedskudt drone eksploderede, da kurdere og franskmænd ville undersøge den i Irak.

storybild

Den seneste måned har Islamisk Stat mindst to gange anvendt små droner til at angribe. Dronerne kan potentielt indeholde sprængstoffer og være et farligt våben. (Billede: Scanpix/Ho)

En talsmand for den franske regering siger til Reuters, at to franske soldater fra en specialstyrke er blevet såret ved droneangreb i Irak.

De to franske soldater blev såret ved et angreb, hvor to kurdiske peshmergakrigere blev dræbt af Islamisk Stat tidligere på måneden.

Bekræftelsen om de franske soldater kommer fra talsmanden Stephane Le Foll.

Tidligere havde Jabbar al-Yawar, som er generalsekretær i forsvarsministeriet i den autonome kurdiske region i det nordlige Irak, sagt, at en mindre drone på størrelse med et modelfly var blevet skudt ned af kurdere.

- De troede, at der som så ofte før var tale om en drone, som Islamisk Stat havde sendt i luften for at rekognoscere i området. De bar dronen tilbage til deres forpost for at undersøge den, men da de begyndte at skille den ad, eksploderede den. To kurdiske soldater blev dræbt, hed det.

Den seneste måned har Islamisk Stat mindst to gange anvendt små droner til at angribe. I begge tilfælde mod irakiske soldater.

Amerikanske militærchefer har derfor udsendt en advarsel til alle styrker, der kæmper mod Islamisk Stat, om, at mindre droner potentielt kan indeholde sprængstoffer og være et farligt våben.

En ekspert i avancerede våben mener, at Pentagon burde have forudset, at Islamisk Stat ville omdanne droner til våben.

- Vi skulle have været forberedt på det her. Men det var vi ikke, siger P.W. Singer, specialist i robotvåben hos tænketanken New America, til New York Times.

Militærkilder fortæller dog til avisen, at Pentagon har afsat betydelige ressourcer til at finde måder at stoppe droner på, men at kun få kurdiske eller irakiske enheder er blevet forsynet med de sofistikerede apparater, som amerikanske soldater har til deres rådighed for at uskadeliggøre dronerne.

Mens det amerikanske militær anvender droner på størrelse med små passagerfly, så benytter Islamisk Stat sig af små og simple droner, der kan købes i onlinebutikker.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx