Af Ritzau - 04/09-16 18:13

Tyrkiet lover milliarder til kurdiske provinserTyrkiet lover milliarder til kurdiske provinser

Den tyrkiske regering har planer om at skabe 40.000 nye job i de overvejende kurdiske provinser i øst.

storybild

En bevæbnet vagt holder øje med menneskemængden under begravelserne af nogle af ofrene for at angreb i Diyarbakir i sidste måned, som PKK får skylden for. Diyarbakir er en af de byer, der i høj grad har mærket til konflikten mellem Tyrkiet og PKK. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Ilyas Akengin)

De østlige provinser i Tyrkiet, som lider under kampene mellem tyrkiske styrker og kurdiske grupper, får nu milliarder i hjælp.

Det lover Tyrkiets premierminister søndag, skriver det statslige tyrkiske nyhedsbureau Anadolu.

Regeringen vil give 10 milliarder lira, svarende til 22,5 milliarder kroner, som en form for hjælpepakke til de overvejende kurdiske provinser, siger premierminister Binali Yildirim.

Han afslørede planerne under et besøg i den kurdiske hovedby, Diyarbakir. Det er et område, der er hårdt ramt af den blodige konflikt.

Ifølge nyhedsbureauet har Tyrkiet planer om at åbne 80 nye fabrikker og skabe 40.000 nye arbejdspladser i regionen.

I de seneste dage er 20 tyrkiske soldater meldt dræbt i kampe med militante kurdere i provinserne Van og Hakkari. Også et stort antal væbnede medlemmer af det forbudte Kurdiske Arbejderparti (PKK) meldes dræbt.

PKK og den tyrkiske stat genoptog den væbnede konflikt sidste år, efter både våbenhvile og fredsforhandlinger brød sammen.

/ritzau/dpa

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx