Af Ritzau - 04/04-17 01:33; Opdateret: 04/04-17 02:08

FN fordømmer barbarisk og kujonagtigt angreb i RuslandFN fordømmer barbarisk og kujonagtigt angreb i Rusland

FN's Sikkerhedsråd opfordrer de ansvarlige til at træde frem, efter at 11 blev dræbt i Sankt Petersborg.

storybild

FN-ambassadør Nikki Haley lover, at USA står sammen med Rusland i kampen mod ekstremister efter bombeangrebet i Sankt Petersborg mandag. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Drew Angerer)

FN's Sikkerhedsråd fordømmer på det kraftigste det "barbariske og kujonagtige terrorangreb", der dræbte 11 mennesker og sårede adskillige andre i Sankt Petersborg mandag.

Medlemmerne af Sikkerhedsrådet opfordrer i en fælles erklæring gerningsmændene bag angrebet til at stå frem. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

USA's FN-ambassadør, Nikki Haley, siger i øvrigt, at videobillederne fra kaosset i Sankt Petersborg er "hjerteskærende".

- Du kan være helt sikkert på, at USA vil stå side om side med Rusland i kampen mod disse ekstremister, der fortsætter med at angribe uskyldige mennesker, udtaler Haley i en meddelelse.

Ingen har endnu taget skylden for eksplosionen.

Den militante bevægelse Islamisk Stat har tidligere varslet angreb mod Rusland som hævn for landets bidrag til det syriske styres kamp mod jihadisterne.

USA's præsident, Donald Trump, har udtrykt sin medfølelse med det russiske folk efter angrebet i Sankt Petersborg.

Det har han gjort i en telefonsamtale med den russiske præsident, Vladimir Putin.

- I en telefonsamtale med Vladimir Putin har Donald Trump sendt sine dybeste kondolencer til familierne til dem, der blev dræbt under det barbariske terrorangreb i metroen i Sankt Petersborg, siger Dimitrij Peskov, talsmand for regeringen i Rusland, ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

- Præsidenter anser terrorisme for at være et onde, der skal bekæmpes i med en fælles indsats, siger talsmanden og tilføjer, at de to præsidenter har "aftalt at holde kontakten".

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpe skandale i Røde Kors: Ansatte...
bt.dk
Riskær tvunget til at brænde tonsvis...
bt.dk
Uha! Tæt på tidlig scoring i Lyngby
bt.dk
Bookmakerne ikke i tvivl: Hun vinder...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx