Af Claus Bøge Jensen - 23/07-14 13:39; Opdateret: 23/07-14 15:23

Kampfly skudt ned i UkraineKampfly skudt ned i Ukraine

To ukrainske kampfly er blevet skudt ned i det østlige Ukraine.

Oleksiy Dmitrashkovsky, der er talsmand for det ukrainske militær, meddeler onsdag, at prorussiske separatister har skudt to af deres kampfly ned, ifølge AP.

Ekspert: Våbenhvile i Ukraine udelukket efter flystyrt
Ekspert: Våbenhvile i Ukraine udelukket efter flystyrt


Nedskydningen af flyene skulle angiveligt være sket i det østlige Ukraine nær byen Saur Mogila omkring klokken 13:30 lokal tid.

Det er cirka kun 25 kilometer fra det sted, hvor det malaysiske passagerfly MH17 styrtede ned og 298 passagerer mistede livet.

Flykatastrofer truer Malaysia Airlines´fremtid
Flykatastrofer truer Malaysia Airlines´fremtid

Begge fly, der er flymodellen Sukhoi-25, havde angiveligt to mand ombord, ifølge Oleksiy Dmitrashkovsky. Han har dog endnu ikke overblik over, om de nåede at få sig skudt ud af flyene med deres katapultsæder eller ej.

- Vi har ingen oplysninger om piloternes skæbne, lyder det fra talsmanden i det ukrainske militær, ifølge det russiske nyhedsbureau Interfax.


Sukhoi 25-kampflyene, der blev udviklet i det tidligere Sovjetunionen tilbage i 1970'erne, bliver brugt i lande som Nordkorea, Hviderusland, Rusland og Ukraine.

Urolighederne i det østlige Ukraine har også fået UEFA til at flytte FC Københavns Champions League-kvalifikationskamp mod Dnipro til Kiev.

FCK-kamp bliver flyttet
FCK-kamp bliver flyttet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx