Af Peter Astrup - 06/11-17 13:55

Se listen: Kan du fange disse terrorister? Så får du millioner af dollarsSe listen: Kan du fange disse terrorister? Så får du millioner af dollars

Der er et stort antal islamistiske terrorister på fri fod, som det amerikanske FBI vil betale millioner for at få fat i.

storybild

Ayman Al-Zawahiri, ægypter, 66 år:

Formodes at være den nuværende leder af Al-Qaeda. Han overtog posten efter Osama bin Ladens død. Den 66-årige terrorist var næstkommanderende i Al-Qaeda i mange år, blandt andet da angrebene på World Trade Center den 11. september 2001 fandt sted. FBI har udlovet en dusør på 25 millioner dollars for informationer, der fører til hans pågribelse.

Ramadan Shallah, palæstinenser, 59 år:

Uddannet i London, hvorfra han har en Ph.D i økonomi. Han er samtidigt øverste leder for terrorgruppen Palæstinensisk Islamisk Jihad, som har gjort sig skyldig i blandt andet vold, afpresning, drab. Der er fem millioner dollars til den, som kan skaffe oplysninger, der fører til hans pågribelse.

Abdullah Ahmed Abdullah, ægypter, formodes at være cirka 54 år:

Tiltalt for at have medvirket til bombningen af de amerikanske ambassader i Dar Es Salaam, Tanzania og Nairobi, Kenya i 1998. Menes at være flygtet til Pakistan. Dusøren på ham er fem millioner dollars.

Jaber A. Elbaneh, yemenit, 51 år:

Tiltalt for at have ydet finansiel støtte og leveret forsyninger til adskillige terrorgrupper. Herunder Al-Qaeda. Dusøren er på fem millioner dollars.

Abdelkarim Al-Nasser, saudi-araber, ukendt alder:

Menes at være leder af terrorgruppen Saudi Hizbollah. Han er efterlyst, da han mistænkes for at stå bag bombningen af boligkomplekset Khobar Towers i Saudi-Arabien i 1996, som på det tidspunkt husede amerikanske amerikanske styrker. 19 amerikanere blev dræbt og en lokal indbygger. Næsten 500 blev såret. Dusør er fem millioner dollars.

Isnilon Hapilon, filippiner, 51 år:

Menes at være eller have været næstkommanderende i terrorgruppen Abu Sayyaf. Hapilon menes at have begået flere terrorhandlinger i og omkring Filippinerne. Herunder at borføre, torturere og dræbe amerikanske statsborgere. Dusør er fem millioner dollars.

Jehad Serwan Mostafa, amerikaner, 35 år:

Menes at have støttet og skaffet forsyninger til den somaliske terrorgruppe Al-Shaabab, hvor han i dag angiveligt eraktivt medlem. Født og opvokset i USA og har en bachelorgrad i økonomi fra et universitet i Californien. Dusør er fem millioner dollars.

Jamal Al-Badawi, yemenit, ukendt fødselsdato, men sandsynligvis op mod 57 år:

Eftersøgt for at have medvirket til bombningen af det amerikanske hangarskib USS Cole 12. oktober 2000, da dette lå i Adel i Yemen. Er blevet fanget opg tilbageholdt to gange i Yemen, men er undsluppet begge gange. Dusør er fem millioner dollars.

 

Abdul Rahman Yasin, amerikaner, 57 år:

Eftersøgt for at have medvirket til bombningen af World Trade Center i 1993, hvor seks mennesker blev dræbt og mere end tusind blev såret. Yasin er den eneste af de syv terrorister, der planlagde bombeangrebet, som stadig er på fri fod. Dusør 5 millioner.

Mohammmod Ali Hamadei, libaneser, 53 år:

Tiltalt for at kapre et rutefly i 1985, hvilket resulterede i adskillige overgreb på passagerer og besætning. Herunder et drab på en amerikansk statsborger. Dusør er 5 millioner dollars

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx