Af - 14/04-14 18:38; Opdateret: 14/04-14 19:28

Udvist flygtning reddet af flypassagererUdvist flygtning reddet af flypassagerer

Iransk flygtning var sat på flyet fra Sverige mod Iran, men medpassagererne nægtede at spænde sikkerhedsselerne.

storybild

Flygtningen Ghader Ghalamere er udvist af Sverige, men i torsdags vandt han lidt tid, da hans medpassagerer i deportationsflyet nægtede at spænde sikkerhedsselerne. (Billede: Facebook, gruppen 'stoppa utvisningen av Ghader')

En iransk flygtning, der er udvist af Sverige, blev reddet fra hjemsendelse, da hans medpassagerer i flyet nægtede af spænde sikkerhedsselerne.

I torsdags blev den iranske kurder Ghader Ghalamere sat på et fly i Östersund med kurs mod Stockholm og derfra videre til Iran. Det skriver The Independent.

Danmark fravælger muslimske flygtninge
Danmark fravælger muslimske flygtninge

Hans venner og familie var taget med i lufthavnen i protest mod udvisningen. I gaten fortalte de de øvrige passagerer om udvisningen af Ghalamere, som er FN-flygtning, men på grund svensk udlændingelovgivning skal søge om opholdstilladelse fra et andet land end Sverige.

Det er flere år siden, Ghalamere flygtede fra Iran, og han er i dag gift med Fatameh, som er svensk statsborger. Sammen har de to børn. Det ville være forbundet med stor fare for Ghalamere at sætte sin fod i Iran igen, da han flygtede fra udsigten til tortur og henrettelse.

Soldater beskyldes for voldtægt af 950 flygtninge
Soldater beskyldes for voldtægt af 950 flygtninge

Medpassagererne blev ifølge The Independent synligt berørt at historien. Og da flyet skulle til at lette, nægtede de at spænde deres sikkerhedsseler, og piloterne måtte lade flyet blive på jorden.

Ghalemere er nu sat i en detention for migranter. Medpassagernes protest har ikke ændret på de svenske udlændingemyndigheders syn på Ghalemeres sag. Ghalemere er nu gået i sultestrejke i detentionen, skriver The Independent.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsens forsvarer: Det foregik...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx