Af - 22/09-13 13:58

Ambassadør: Ved ikke om flere danskere er i fareAmbassadør: Ved ikke om flere danskere er i fare

Danmarks ambassadør i Kenya ved ikke på nuværende tidspunkt, om der befinder sig flere danskere i det terror-ramte butikscenter i Nairobi.

storybild

Danmarks ambassadør i Kenya ved ikke på nuværende tidspunkt, om der befinder sig flere danskere i det terror-ramte butikscenter i Nairobi. (Billede: Polfoto)

Den danske ambassade i Kenya meddelte i går, at en dansk statsborger var kommet sikkert ud fra det terror-ramte shoppingcenter, Westgate, i Nairobi, hvor den militante islamistgruppe al-Shabaab, der har bånd til al-Qaeda, har dræbt og såret en masse mennesker.

Dødstallet er søndag morgen blevet hævet til 59 personer, mens 175 er sårede.

LÆS OGSÅ: Dansker undslap terrorangreb: Nu 39 dræbte

Det oplyser Kenyas indenrigsminister Joseph Ole Lenku på et pressemøde.

Ved ikke om der er danskere i centret

Gerningsmændene holder fortsat gidsler inde i Westgate-centret, men over for mx.dk kan den danske ambassadør i Nairobi, Geert Aagaard Andersen, ikke på nuværende tidspunkt oplyse, om der er danskere blandt de tilbageholdne.

- På nuværende tidspunkt ved vi ikke, om der er flere danske statsborgere involveret. Sagen udvikler sig stadigvæk, og vi må vente at se, hvad der sker, siger han på en telefonlinje fra Nairobi.

Geert Aagaard Andersen siger, at man siden i går har haft forhøjet beredskab, og at man opfordrer alle danskere i regionen til at udvise påpasselighed.

LÆS OGSÅ: ADVARSEL: Se de forfærdelige billeder fra tragedien i Kenya

- Vi har bedt danskerne om at udvise stor påpasselighed, tænke over hvor de går og holde sig fra store offentlige pladser og andre shoppingcentre, siger han.

Sender ikke danskere hjem - endnu
Over for mx.dk meddeler ambassadøren, at man ikke på nuværende tidspunkt har planer om at sende danskere hjem fra den uroplagede hovedstad.

- Lige nu er der ingen overvejelser om at sende folk hjem. Men vi holder tæt kontakt med folk hernede og undersøger hele tiden udviklingen, siger Geert Aagaard Andersen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fuld mand afbryder tv-interview: Hvad...
bt.dk
Obama skriver kontrakt med Netflix
bt.dk
Kender du ham? Brød ind til kvinde og...
bt.dk
David Copperfield for retten i USA...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx