Af - 10/05-15 13:49

Skattejæger jubler: Jeg har fundet legendarisk piratskatSkattejæger jubler: Jeg har fundet legendarisk piratskat

Legenden siger, at den berygtede pirat William Kidd gemte sine rigdomme. Nu påstår skattejægeren Barry Clifford, at han har fundet skatten.

storybild

En stolt Barry Clifford overrækker sin sølv bar til Madagaskars præsident Hery Rajaonarimampianina (Billede: AP)

En 50 kilo tung sølvbar kan være beviset på, at en mere end 300 år lang søgen efter den legendariske pirat William Kidds skjulte skat er slut.

William Kidd blev hyret af briterne til at bekæmpe pirateri. Men i stedet for at bekæmpe piraterne blev han selv en hensynsløs pirat og senere henrettet i 1701.

Sølvbaren blev i sidste uge fundet af den amerikanske skattejæger Barry Clifford, som mener, at der er meget mere at hive op fra dybet ud for Madagaskars kyst, hvor fundet fandt sted.

- Kaptajn Kidds skat er en legende. Mennesket har ledt efter den i 300 år. At bogstavlig talt få den kastet i hovedet..... Jeg tænkte 'Hvad fanden skete der lige?' Jeg havde virkelig ikke forventet det, siger Clifford til BBC og fortsætter:

- Der er mere dernede. Jeg ved, at hele bunden i hulrummet, hvor jeg fandt sølvbaren, er fyldt med metal. Det er for grumset til at se hvilken slags metal, men min metaldetektor fortæller mig, at der er metal på alle sider.

BBC's Martin Vogl skriver på Twitter, at der hersker en begejstret stemning i Madagaskar som følge af opdagelsen, som Barry Clifford kæder sammen med det dengang højteknologiske skib 'Adventure Galley', der tilhørte den berygtede pirat, og som man mener sank i 1698.

Mens Barry Clifford er sikker, kræver andre flere beviser for at fastslå, at der er tale om William Kidds berømte skat. Det kan blandt andet ske ved at nærstudere træet i skibsvraget, fortæller Martin Vogl.

Planen er, at sølvbaren skal udstilles på museum.


LÆS OGSÅ: Danske piratjægere melder alt roligt fra Somalia

LÆS OGSÅ: Frømandschef om piratdom: Det giver en god følelse

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
LIGE NU: Politiet massivt til stede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx