Af - 06/09-14 09:59

Helle Thorning: Jeg føler mig britiskHelle Thorning: Jeg føler mig britisk

BBC mødte den danske statsminister ved Nato-mødet i Wales, hvor tv-værten bl.a. spurgte til Helle Thornings syn på tv-serien Borgen.

BBC Newsnight

BBC bragte fredag aften et interview med den danske statsminister Helle Thorning-Schimdt i forbindelse med hendes deltagelse ved Nato-topmødet i Wales.
Her spurgte BBC-værten Kirsty Wark ind til netop danskerens forbindelse til Storbritannien og Wales, hvor hendes mand Stephen Kinnock og svigerfamilie kommer fra.

- Jeg har lært meget fra min britiske familie, sagde Helle Thorning til BBC Newsnight.

- Jeg har en fantastisk familie, og jeg føler mig en smule britisk. Min mand er walisisk, og jeg har været sammen med ham i mange år, og jeg elsker min britiske familie. Vi taler også politik en gang i mellem, og de er de bedste i verden, sagde den danske statsminister.

Thorning vil sende soldater østpå og følge op med nye sanktioner
Thorning vil sende soldater østpå og følge op med nye sanktioner

Helle Thorning-Schmidt blev også spurgt til tv-serien Borgen, der skildrer det politiske landskab på Christiansborg, og som har høstet flere priser i Storbritannien.
Hun mener dog, at Borgen ligger fjernt fra virkeligheden.

- Borgen er godt tv, men det er fiktion, og det har ikke ret meget at gøre med min virkelighed som politiker, sagde Helle Thorning, der samtidig forklarede, hvordan man som statsminister også skal være i stand til at vise følelser.

Thorning: Østergaard vil sikre job og velfærd
Thorning: Østergaard vil sikre job og velfærd

- Jeg tror, at folk gerne vil have en statsminister, som handler med hjertet og med hovedet. Man skal som statsminister ikke lukke ned for vores følelser, men istedet lytte til folk og forstå, hvad der foregår og derefter handle på det, sagde danskeren, som også opfordrede briterne til at komme til Danmark for at opleve cykelkulturen.

Se interviewet i toppen af artiklen.

Thorning til kendt tv-vært: Du skylder mig 1800 kroner
Thorning til kendt tv-vært: Du skylder mig 1800 kroner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Skuespiller delte billede efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx