Af - 09/08-16 11:53; Opdateret: 09/08-16 12:57

Asylcenter slår alarm: Mistænker flygtningebørn for at sælge sexAsylcenter slår alarm: Mistænker flygtningebørn for at sælge sex

Børnene på et asylcenter i Malmø forsvinder fra centeret og vender tilbage med værdigenstande om aftenen. Personalet på centeret mener, at de bliver tvunget til sexhandel.

storybild

På et asylcenter i Malmø mistænker man, at femten flygtningebørnene forrige år blev tvunget til at sælge sex. Det skriver den svenske avis Sydsvenskan.

Asylcentret er åbent, og derfor kan børnene komme og gå, som det passer dem indtil klokken 23 om aftenen.

17-årig Vera blev truet med pistol til at sælge sex
17-årig Vera blev truet med pistol til at sælge sex

Man mener, at børnene allerede ved ankomsten til Sverige er blevet kontaktet af folk, der vil sælge dem. De har udstyret børnene med mobiltelefoner.

- Børnene fik mærkelige opkald her på stedet. Det var på den måde kunderne fik kontakt med dem. Så forsvandt de - og et par timer senere kom de tilbage med værdigenstande, forklarer Kristina Rosén, projektleder ved indkvarteringen til Sydsvenskan.

Personalet ved ikke, hvem der udnytter børnene, men har gentagne gange set, at ældre mennesker har kontaktet børnene uden for asylcentret.

Personalet har flere gange konfronteret personerne, der har taget kontakt til børnene, men de har blot fået bortforklaringer.

Asylansøgere lever under jorden i Sverige i stort tal
Asylansøgere lever under jorden i Sverige i stort tal

Derudover har personalet forsøgt at tale med børnene, men vil heller ikke presse dem til at fortælle, hvor de har været.

I andre tilfælde har personalet henvendt sig til Malmø supportteam mod prositution og menneskehandel, som genkender billedet.

- Det sker hele tiden. Børnene bliver samlet op af forskellige mænd på mærkelige tidspunkter ved indlogeringen, siger Lisa Green, der er Skånes koordinator mod menneskehandel.

Politiet er også kontaktet, men gør ikke noget ved det ifølge Sydsvenskan.

- Netop nu er der ingen der arbejder med menneskehandel, siger politicehf Mattias Sigfridsson.

Omtrent halvdelen af de femten børn er nu kommet til krisecentre for at få hjælp.


LÆS OGSÅ: DF: Der er for mange klagemuligheder for asylansøgere

LÆS OGSÅ: DF: Absurd at give påståede homoseksuelle asyl i Danmark

LÆS OGSÅ: Tvunget til sexsalg og tyveri: 19 børn handlet til Danmark

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx