Af Ritzau - 08/11-16 05:30

Danske Mads fører påtrængende valgkamp for HillaryDanske Mads fører påtrængende valgkamp for Hillary

Masser af danskere er i USA for at føre valgkamp. Men unge konservative undgår præsidentkandidat Trump.

storybild

Det summer af liv og sms'er i Clinton-kampagnens kontor på Manhattan i New York. (Billede: Free/Minna Skau, Ritzau)

- Hej, her er jeg. Jeg vil gerne hjælpe Hillary med at vinde valget.

Sådan indledte 20-årige Mads Emil Hansen fra Gladsaxe for to en halv uge siden sin korte og både kedelige og påtrængende karriere som valgkampmedarbejder i New York for Demokraternes præsidentkandidat, Hillary Clinton.

Mads Emil Hansen, der til daglig arbejder i en børnehave, er bare en af et ukendt antal danskere, der har været med til at ringe til, sms'e og besøge amerikanske vælgere for at sikre, at de får stemt på den rigtige.

- Det rager mig rigtig meget.

- USA har en disproportional indflydelse på verdens gang. Personen i Det Hvide Hus bliver verdens mægtigste person. Så det betyder rigtig meget at kunne hjælpe med at få den rigtige person ind, siger den unge dansker.

Og han synes, det er helt på sin plads, at udlændinge giver deres besyv med i valgkampen.

Han har selv mødt hollændere og irere og andre danskere. Og mens han er rejst til New York på egen hånd, har for eksempel Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Radikal Ungdom og Konservativ Ungdom sendt delegationer til svingstater.

Konservativ Ungdom har dog denne gang valgt ikke at støtte den republikanske præsidentkandidat. De tre KU'ere i Miami støtter republikanske kandidater til Kongressen. Men ikke Donald Trump.

- Vi kan ikke rigtig stå inde for hans politik. Det er måske lige på grænsen i forhold til, hvad vi selv mener, forklarer KU'ernes delegationsleder, Karsten Ulstrup Kristensen.

I New York har Mads Emil Hansen været med til ting, han håber ikke finder vej til en dansk valgkamp.

Det meste af hans tid er gået med at sende sms'er via et halvautomatisk system, hvor han under navnet Fiona bevæbnet med to mobiltelefoner har sendt præfabrikerede beskeder til vælgere, der tidligere har stemt på præsident Barack Obama.

Fiona har fået en del ubehagelige sms'er retur med beskeder som: Jeg vil ikke stemme på den løgnagtige kælling.

Så tonen kan være hård. Men danskeren forstår egentlig godt, hvis folk føler sig provokeret i de afgørende svingstater, hvor de bliver kimet og sms'et ned.

- Jeg er faktisk rigtig glad for, at jeg ikke er vælger i Florida. Det er en alt for invasiv måde at komme i kontakt med vælgerne på.

I New York har han levet i lidt af en Hillary-boble. Men det passer ham fint, at han ikke har haft til opgave at skulle overbevise folk med argumenter.

- Jeg skal jo ikke komme her som en anden socialistisk dansker og gøre mig klog på deres valg. 80-90 procent af landet er vel allerede overbevist om, hvem de stemmer på. De skal bare gøre det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Tre mænd såret efter knivangreb i...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx