Af nani - 08/09-15 10:56

Irans præsident vil diskutere fred i Syrien med alleIrans præsident vil diskutere fred i Syrien med alle

Irans præsident vil diskutere fred i Syrien med alle.

storybild

(Billede: Ebrahim Noroozi)

Præstestyret i Teheran har støttet styret i Syrien, og Iran er nu klar til at diskutere fred, siger præsident.

Iran ønsker en politisk løsning på den blodige konflikt i Syrien, og landets præsident er klar til at diskutere og søge en sådan løsning med alle lande.

Iran regnes som en central aktør i konflikten, da det iranske præstestyre støtter Syriens præsident, Bashar al-Assad, som ellers står meget isoleret.

- Vi vil sætte os til forhandlingsbordet med lande både i og uden for regionen, siger Rouhani på en pressekonference i Teheran, hvor han tirsdag snakker samhandel med Østrigs præsident, Heinz Fischer.

En anden vigtig aktør er Rusland, som fortsat sender militært udstyr til Assad-styret for at bidrage til "bekæmpelsen af terrorisme", lød det mandag fra udenrigsministeriet i Moskva.

Efter den årelange konflikt omkring Irans atomprogram er den magtfulde nation pludselig igen blevet et land, der - måske - er klar til at bidrage til fælles løsninger på store globale kriser.

Det er i hvert fald håbet fra blandt andet USA, hvor modstanden mod atomaftalen har været - og fortsat er - stor blandt republikanerne.

Atomaftalen blev indgået tidligere på sommeren mellem Iran, de fem permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd og Tyskland.

Til gengæld for at reducere sit atomprogram og fraskrive sig muligheden for at udvikle atomvåben vil de internationale sanktioner mod Iran blive droppet.

LÆS OGSÅ: Merkel jubler: Nu er Tyskland lig med håb

LÆS OGSÅ: Frankrig slutter sig til USA i Syrien med kampfly mod IS

LÆS OGSÅ: Danmark giver millioner til fødevarehjælp i Syrien

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx