Af - 21/03-14 17:13

Irak vil forbyde muslimer at gifte sig med ikke-muslimerIrak vil forbyde muslimer at gifte sig med ikke-muslimer

Danske politikere tager afstand fra 'rystende' og 'diskriminerende' forslag, der vil tillade voldtægt og børneægteskaber.

storybild

Muslimer må kun gifte sig med muslimer, mener et flertal i den irakiske regering. Modelfoto. (Billede: Polfoto/Wildcard Images: WELLMANN ILONA)

Piger skal kunne blive gift, når de fylder ni år – drenge når de fylder 15. Voldtægt skal være tilladt inden for ægteskabet. Og det skal være forbudt for muslimer at gifte sig med ikke-muslimer.

Sådan lyder de mest opsigtsvækkende punkter i et forslag til en ny irakisk familielov, skriver Berlingske Nyhedsbureau. Lovforslaget er fremsat af den irakiske regering, og landets parlament skal stemme om det den 30. april, men danske politikere fordømmer det.

Massiv kritik: Nyt lovforslag lovliggør pædofili
Massiv kritik: Nyt lovforslag lovliggør pædofili

- Det er dybt rystende, at et sådant lovforslag kan være til afstemning i noget som helst parlament på denne jord. Man skulle tro, at det kunne være fremsat for et par tusind år siden, men vi skriver altså 2014 nu. Vi må på det skarpeste fordømme lovforslaget og håbe, at de irakiske parlamentarikere kommer på bedre tanker end regeringen,« udtaler Mette Gjerskov, der er formand for Folketingets Tværpolitiske Netværk for Seksuel og Reproduktiv Sundhed og Rettigheder, i en skriftlig meddelelse ifølge Berlingske Nyhedsbureau.

Terror-eksperter:  Lyshåret dansker var terrorbomber
Terror-eksperter: Lyshåret dansker var terrorbomber

Karsten Lauritzen (V), der er næstformand for netværket, kalder overfor nyhedsbureauet lovforslaget for 'dybt diskriminerende for alle kvinder og piger i Irak':

- Her bliver helt basale rettigheder for piger og kvinder voldsomt krænket af et skræmmende lovforslag. Vi håber ikke, at omverdenen bare sidder og ser passivt til, men at andre som os vil presse på politisk for, at loven ikke bliver vedtaget. Lige nu følger vi situationen i Irak og vil gøre vores til, at kvinder i Irak ikke mister disse rettigheder, siger Karsten Lauritzen.

LÆS OGSÅ: Så tildækkede skal kvinder være i muslimske lande

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx