Af Ritzau - 05/07-17 12:16; Opdateret: 05/07-17 12:52

Belgisk politi anholder fire og finder kalasjnikov og vesteBelgisk politi anholder fire og finder kalasjnikov og veste

Politiet i Bruxelles undersøger, om våben fundet i Anderlecht har forbindelse til angreb i Bruxelles i 2016.

storybild

Fire personer er anholdt efter ransagninger i Belgien. Politiet har fundet skydevåben af typen kalasjnikov, ammunition og skudsikre veste, rapporterer kanalen RTBF. (Billede: Scanpix/Ketevan Kardava/arkiv)

Belgisk politi har onsdag morgen gennemført seks ransagninger i Anderlecht i den sydvestlige del af Bruxelles. Der er tale om antiterroraktioner, der var koordineret med fransk politi.

Fire personer er anholdt. Politiet har fundet skydevåben af typen kalasjnikov, ammunition og skudsikre veste. Det oplyser den belgiske kanal RTBF.

Politiet i den belgiske hovedstad efterforsker ifølge kanalen, om disse våben og deres ejermænd måske har forbindelse til to angreb i Bruxelles 22. marts 2016, hvor flere end 30 blev dræbt.

Aktionen er led i en efterforskning af motorcykelgruppen Kamikaze Riders. Det fortæller en talsmand for politiet.

Medlemmer af Kamikaze Riders er tidligere blevet dømt efter belgisk terrorlov.

Ransagningerne var koordineret med franske myndigheder. Fransk politi pågreb samtidig en 42-årig mand i en forstad til Lille.

Efterforskningen af angrebene sidste forår mod Bruxelles' lufthavn og metro er ikke slut. Der foretages løbende ransagninger og afhøringer.

I april blev to formodede jihadister anholdt i Spanien. De var til stede i lufthavnen under angrebet i Bruxelles, rapporterer nyhedsbureauet AFP.

Mændene nægtede at have haft noget med angrebet at gøre. Men de erkendte, at de havde været i lufthavnen på det pågældende tidspunkt.

De har fortalt, at de under deres besøg i Belgien mødtes med et familiemedlem til de to brødre, der stod bag selvmordsbomber i lufthavnen og metroen.

Angrebene i Bruxelles har forbindelse til den samme celle i Islamisk Stat, der også menes at stå bag angreb i Paris i november 2015.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Obama skriver kontrakt med Netflix
bt.dk
Unge hærger børnehaver: 'Det gør både...
bt.dk
Yahya Hassan afbryder live-tv under...
bt.dk
Midt under royalt bryllup:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx