Af - 30/04-17 19:42; Opdateret: 30/04-17 20:10

Kristian kiggede ud af vinduet på SAS-flyet: Havde aldrig set noget lignendeKristian kiggede ud af vinduet på SAS-flyet: Havde aldrig set noget lignende

En nordmand undrede sig gevaldigt, da han så noget mystisk på vingen af det SAS-fly, han fløj med.

storybild

Kristian Mykleset blev mødt af dette syn, da han kiggede ud af vinduet på et SAS-fly. (Billede: Scanpix/Kristian Mykleset)

Norske Kristian Mykleset var på vej fra Bergen til Oslo tirsdag aften, da han pludselig bemærkede noget mærkeligt på flyets vinge, da han kiggede ud af vinduet.

Det skriver norske TV 2.

Passager skulle på toilettet under flyrejse: Der ventede et ubehageligt syn
Passager skulle på toilettet under flyrejse: Der ventede et ubehageligt syn

På SAS-flyets vinge var buler, pletter og mystiske klistermærker med tal. Nærmest som en 'crimescene'. Kristian Mykleset havde aldrig set noget lignende og tog derfor et billede af vingen.

- Jeg kiggede ud og tænkte, det var mærkeligt. Jeg var ikke bange eller noget, men jeg tænkte på, hvad det kunne være,« siger Mykleset til TV2.no.

Hans første tanke var, at flyet kunne have ramt nogle fugle eller noget andet. Men han spekulerede også på, hvad klistermærkerne betød.

Den norske tv-station har sendt billedet til SAS og administrerende direktør Knut Morten Johansen. Det viste sig, at Kristian Myklesets antagelser var gode nok.

SAS-fly i voldsomme problemer - styrtdykkede 6000 meter på få minutter
SAS-fly i voldsomme problemer - styrtdykkede 6000 meter på få minutter

- Små buler på skroget og vingerne sker, når fremmedlegemer rammer flyet. Dette synes at komme fra objekter, såsom klumper af is, der er blevet blæst rundt ved opbremsning ved motorerne efter landing. Der er altid gennemført inspektioner mellem hver flyvning, og sådanne ting bliver opdaget, skriver Johansen i en mail til TV2.no.

Bulerne på billedet af flyvingen sidder på det, man kalder spoileren på flyet. Spoileren hæves efter landing og forhindrer flyet i at svæve, efter det har rørt jorden.

På grund af spoilerens vinkel mod vingen, er det mere sandsynligt, at netop denne del er mere tilbøjelig til at blive ramt af is eller andre fremmedlegemer.

Godt nyt: Den værste plads i flyet bliver måske snart til den bedste
Godt nyt: Den værste plads i flyet bliver måske snart til den bedste

Tallene på klistermærkerne betyder også, at bulerne er blevet tjekket for, at de ikke udgør en risiko for luftfartssikkerheden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-klubber høster...
bt.dk
Bær tilbagekaldes - kan give...
bt.dk
Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx